Afbeelding
Foto: Bredaas mannenkoor

Bredaas Mannenkoor houdt najaarsconcert in Laurentiuskerk

BREDA - Het Bredaas mannenkoor is terug. Twee jaar lang kon het koor in het najaar niet optreden door de coronamaatregelen. Maar op 22 oktober vindt het najaarsconcert plaats in de Laurentiuskerk in Ulvenhout. “Het wordt een concert met de kwaliteit die men van ons gewend is”, vertelt voorzitter Theo Baert enthousiast. 


In 2020 waren optredens in het najaar niet mogelijk voor het Bredaas mannenkoor. En ook in 2021 gooide nieuwe coronamaatregelen roet in het eten. Maar nu is het Bredaas mannenkoor terug. Op 22 oktober vindt het najaarsconcert plaats in de Laurentiuskerk in Ulvenhout. “Daarvoor zijn we alweer volop aan het repeteren”, vertelt voorzitter Theo Baert. Het najaarsconcert bevat klassieke werken van onder andere Mozart, Gounod en Hände. Ook bevat het moderne werken van onder andere McCartney en Cohen”, vertelt Baert. De kwaliteit staat bovendien hoog in het vaandel. “Voor ons als Bredaas mannenkoor is de kwaliteit altijd enorm belangrijk. Gezellig met elkaar zingen is voor ons niet goed genoeg. We streven hoge kwaliteit na.” Het Bredaas mannenkoor toont graag zijn betrokkenheid met het Oekraïense volk. “Daarom verwelkomen we graag twee vrouwelijke Oekraïense solisten.” Het volledige programma van het najaarsconcert vind je op de website www.bredaasmannenkoor.nl. Kaarten kosten 15 euro. Deze zijn online te bestellen, en te koop aan de kerk.
Het Bredaas mannenkoor is niet weg te denken uit Breda. Al 157 jaar verzorgt het koor kwalitatief hoogstaande concerten voor muziekliefhebbers uit de hele regio. Niet voor niets mag het koor al ruim een eeuw het predicaat Koninklijke dragen. Momenteel heeft het koor zo'n 90 leden. Er is nog plaats voor enthousiaste mannen die graag hun stem willen laten horen.[n]