Afbeelding
Foto: Hanneke Marcelis

Ook woningcorporaties spelen een belangrijke rol in veilig maken en houden van studentenwoningen. Zo komt complexbeheerder Bart de Kock wekelijks in studentenhuizen waar hij het gesprek aangaat met studenten over veilig wonen.

 

Bart de Kock was aanwezig namens WonenBreburg. De woningcorporatie heeft zo’n 900 tot 1000 studentenwoningen in Breda. Je vindt die woningen onder andere in de Karnemelkstraat, Nassaustraat, Nieuwe Diest, Leuvenaarstraat en aan de Ginnekenweg. “Een aantal maanden geleden hebben we nog een brand gehad in het studentencomplex aan de Karnemelkstraat." De Cock doelt op de brand die op 24 juni woedde boven de fietsenzaak in de Karnemelkstraat. Daarbij kwam veel rook vrij en raakten meerdere studentenkamers tijdelijk onbewoonbaar. "Toen lag de oorzaak niet bij de studenten, maar het maakt wel heel duidelijk hoe heftig de impact van een brand is”, legt De Kock uit.


“Wij zorgen voor brandmelders en veilige gebouwen. En de complexbeheerders voeren regelmatig controles uit en gaan in gesprek met de studenten over gevaarlijke zaken. Denk dan bijvoorbeeld aan spullen die de vluchtweg blokkeren. Ik merk in dat soort gesprekken dat veel studenten niet echt bezig zijn met brandveiligheid. Daarom is het heel goed dat er met deze actie extra aandacht komt voor een aantal van de belangrijkste veroorzakers van brand.”[n]
Tekst door Hanneke Marcelis