Clinic Dutch Open.
Clinic Dutch Open. Foto: BC Bavel

Jeugd Badminton Club Bavel naar Almere

BAVEL - Jaarlijks wordt in Almere de Yonex Dutch Open georganiseerd; een badmintontoernooi op internationaal niveau. Zaterdag 15 oktober zijn we met een groep jeugdleden van BC Bavel hier gaan trainen en kijken.


Om 9.30 uur was het verzamelen bij Sporthal De Huif in Bavel. 2 trainers en 2 extra ouders stonden met auto's klaar om de 13 kinderen naar Almere te brengen. Daar konden de kinderen en begeleiders eerst de kwartfinales kijken van onder andere de herenenkel met hierin Nederlander Aram en het Nederlandse gemengddubbel koppel Selena en Robin. Toch leuker als er landgenoten aan het spelen zijn. Tussendoor was er ook een mogelijkheid om aan de zijkant van de tribune te badmintonnen over een ijzeren net of op een WII; de kinderen hoefden zich dus niet te vervelen.


Clinic
Om 12.30 uur was het tijd voor de training. De BC Bavel jeugd kreeg een clinic van onder andere oud wereldkampioene rolstoelbadminton Ilse en huidige leden van TeamNL. Iedereen heeft wel een keer met deze trainers een oefening gedaan, wat een beleving! De jeugdleden straalden helemaal. Hierna was er weer ruimte voor het bekijken van de wedstrijden, maar ook het verzamelen van handtekeningen van de Nederlandse badmintonners. Bij binnenkomst had iedereen hiervoor een 'klapper' gekregen, zodat het makkelijk verzamelen was. Het Nederlandse dus Selena en Robin hadden de kwartfinale gewonnen, dus ook hun halve finale werd die dag nog gespeeld; daar moesten de BC Bavel-leden natuurlijk wel even op wachten. Uiteindelijk was iedereen voor 19.00 uur weer moe maar voldaan thuis. Om natuurlijk de volgende ochtend tijdens de training alles in praktijk te brengen. Als begeleiders kijken we in ieder geval terug op een mooie en geslaagde dag. Tot volgend jaar.[n]