Mensen in dialoog
Mensen in dialoog Foto: Breda in Dialoog

Week van de Dialoog terug van weggeweest

BREDA - Na een paar stille (Corona)jaren is er weer een Week van de Dialoog in Breda, van zondag 30 oktober tot en met zondag 6 november. Alle inwoners van Breda en omstreken zijn da uitgenodigd om mee te doen aan een dialoog. Aan tafel, bij een kampvuur, tijdens een wandeling of online.


Bij een dialoog ben je met met maximaal 8 personen ongeveer twee uur in gesprek. Een getrainde en ervaren gespreksbegeleider zorgt voor een goed verloop van elke dialoog. Na een korte kennismaking deel je een eigen ervaring en luister je naar die van anderen. Na de dialoog ga je met nieuwe inzichten en ideeën weer naar huis. 

De Week van de Dialoog is er voor wie graag met aandacht naar anderen wil luisteren, ervaringen wil delen, verschillen wil overbruggen. Of eigen overtuigingen tegen het licht te houden zonder direct te oordelen. Je krijgt en geeft ruimte voor een inhoudelijk gesprek op een interessante plek. Extra belangrijk in tijden waarin de onderlinge afstand groter lijkt te worden. 


Gratis meedoen

Iedereen kan gratis meedoen aan de Week van de Dialoog. Bijvoorbeeld aan de wandeldialoog in het Mastbos, een kampvuurdialoog in Wernhout, een dialoog in de vrouwengevangenis, een dialoog over ‘leven met de dood’ in afscheidshuis ‘Buiten Afscheid’ in Prinsenbeek, of aan een digitale dialoog met als thema ‘Thuis!’. Ga voor een actueel overzicht van locaties, data en tijdstippen van de dialogen naar http://dialoogtafels.azurewebsites.net/dialogen/noord-brabant/breda

Volg Breda in Dialoog op Facebook of Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwe tafels! Wie nog een tafel wil organiseren of een plek weet waar dat interessant zou kunnen zijn kan een mailtje sturen naar bredaindialoog@gmail.com[n]