De cast van Urinetown tijdens de KAM 2022
De cast van Urinetown tijdens de KAM 2022 Foto: Mariska Mattijssen

Stichting NoNonsense maakt een vliegende start

BREDA - Stichting NoNonsense is een musicalstichting met groepen in Breda en Rijen. De animo is dit jaar zo groot, dat de stichting heeft besloten om met een wachtlijst te gaan werken.


De Theatergroep is voor leden van 18 jaar en ouder. Deze komen uit de hele regio rondom Rijen, van Breda tot aan Tilburg, Zij repeteren iedere week in 't Rijens Vat en brengen dit jaar de 16e productie van Stichting NoNonsense samen met de Youngzz (middelbare school): Urinetown. Deze hilarische musical wordt geleid door Nick van Kuipers (zang en regisseur) en Mark Zielhorst (choreografie). Beiden hebben hun opleiding genoten aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg.

Urinetown vertelt het verhaal van een absurd grauw stadje waar water schaars is. Privétoiletten zijn verboden en de openbare toiletten worden beheerd door een bedrijf, onder leiding van de boosaardige Kleinhart, dat alle WC'S uitbaat voor torenhoge prijzen. Bobbie Goud is klaar met deze tiran en spoort het volk aan tot opstand. Maar de situatie wordt ingewikkeld als hij verliefd wordt op Lot, de dochter van de geldlustige toiletbaas.


Alledrie de groepen samen

Voor het eerst in de geschiedenis van Stichting NoNonsense zullen alle drie de groepen van de stichting deelnemen aan deze musical. De Teenzz, NoNonsense jongste groep voor basisschoolkinderen vanaf 8 jaar, doen hun eigen musical Beestenbende en spelen daarnaast voor een gedeelte mee in Urinetown. Vorig jaar speelden de Youngzz en de Theatergroep samen in de musical 15 en dat was zo'n succes dat de Stichting dit jaar voor alle drie de groepen gaat.

Omdat de twee jongste groepen in Breda repeteren zijn er gezamenlijke repetitieweekenden gepland, waarin de puzzel van de drie verschillende groepen in elkaar schuift. Met twee groepen waar de rolverdeling uit plaats vindt had regisseur en zangdocent  Nick een moeilijke taak, er is veel talent aanwezig. Naast de rollen heeft het ensemble enorm veel te den dit jaar, er moet dus hard gewerkt worden. Ook Mark Zielhorst (choreograaf) heeft oog voor het talent binnen de groepen en heeft een speciaal dansteam samengesteld wat de extra uitdagende dansen aan kan, naast de gewone dansnummers.

Alle groepen zitten op dit moment vol, er zijn wel wachtlijsten voor als er een plaatsje vrij zou komen. Urinetown belooft dus een fantastische productie te worden met de meest grote cast tot op heden in de geschiedenis van Stichting NoNonsense.

We zullen u gedurende het jaar op de hoogte houden van de vorderingen rondom Urinetown.
De Teenzz, Youngzz en de Theatergroep staan op 17 en 18 juni 2023 in het Chassétheater in Breda.[n]