Afbeelding
Foto: K.Melis

Wie wordt dit jaar de Baron van ‘t Ginneken?

BREDA - Elk jaar is dat de hamvraag van de carnavalsvierders van ’t Ginneken. Wie gaat ons voor in het feestgedruis? Op zondag 13 november wordt dit op de Ginnekenmarkt bekend gemaakt, in aanwezigheid van de familie le Dernièrre du Moment.


Twee jaar geleden (2020) heeft Baron Guillaume Martin de la Triomphe Éblouissant, Constructeur Fantique du Caillou Bleu et Excellent Connaisseur en Vins et Pécuniaires le Dernierre du Moment het bruisende feest online verlaten. Helaas moest hij afgelopen jaar, door de covid-19 pandemie, onverrichter zaken weer terug naar Frankrijk. Wel liet hij ons een bericht na, hopende dat hij ons in 2022 weer voor mocht gaan als leutvorst.


Feestelijke show

We kunnen jullie meedelen dat er een feestelijke show rond de bekendmaking plaats gaat vinden op zondag 13 november vanaf 13.30 uur op de Ginnekenmarkt, gepresenteerd door Ad Romijn. 

Onder het toeziend oog van de hofkapel, de Biermagneten, vele gasten, genodigden en andere carnavalsvierders zal de nieuwe Baron zich om 14.11 uur presenteren.

De Leutvorsten van ut Kielegat, ’t Aogje en Giegeldonk kunnen ook niet wachten om kennis te maken met de nieuwe Baron. 

Natuurlijk zullen zij, mèt hun hofkapellen, hierbij aanwezig zijn.


Receptie
Aansluitend aan de bekendmaking is er een receptie in Den Achtersael van Café Boerke Verschuren, Ginnekenmarkt 13.[n]