Klimaatburgemeester Elisah Pals
Klimaatburgemeester Elisah Pals Foto: Elisah Pals

Uitgebreid programma tijdens klimaatweek in Breda

BREDA - De Nationale Klimaatweek is dit jaar van 31 oktober tot en met 6 november. Dan komt heel Nederland in actie om te laten zien welke klimaatstappen zij nemen. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat laat als initiator zien wat er allemaal in Nederland gebeurt om de CO2-uitstoot te verminderen om de klimaatdoelen van 2030 te halen, maar ook wat er nog nodig is. In Breda is er tijdens de klimaatweek een uitgebreid activiteitenprogramma.

DOOR DE REDACTIE

Net als tijdens de eerste editie in 2021 vraagt het ministerie tijdens de Nationale Klimaatweek op allerlei manieren aandacht voor alles wat er in het land gebeurt aan klimaatverbeteringen. Vorig jaar zetten maar liefst 142 Klimaatburgemeesters zich op hun eigen manier in om een positieve bijdrage te leveren aan het klimaat en inspireerden zij Nederland om bewuster om te gaan met het klimaat.


De klimaatburgemeester van Breda
Tijdens de klimaatweek zijn er overal in Nederland klimaatburgemeesters. Het zijn voorbeelden in hun gemeente en inspireren anderen om bewuster te leven, minder CO2 uit te stoten en meer te energie besparen. Eén van de Bredase klimaatburgemeesters is Elisah Pals. Zij is de oprichter van Zero Waste Nederland. “Zelf ben ik een groot voorstander van afvalpreventie. Het voorkomen van afval is niet alleen goed voor het milieu. Het is ook goed voor je portemonnee én leuk om te doen!” Ook Iris Blom en Rianne de Witte zijn klimaatburgemeesters van Breda.


Programma
In de week van 31 oktober tot en met 5 november zijn er allerlei leuke en leerzame activiteiten in Breda. Van een workshop energiebesparende maatregelen en een inloopspreekuur over de energietoeslag tot een energiefestival en een escapebus op het Kasteelplein. De Greenhopper zal al vanaf 25 oktober op het Kasteelplein staan om tips en informatie te geven over het energiezuiniger wonen. Ben jij benieuwd naar het volledige programma van de klimaatweek in Breda? Ga naar www.bredadoetmee.nl/klimaatweek.. Hier vind je alle informatie over de onderwerpen, locaties, tijden en aanmelden.[n]