Afbeelding
Foto: KBO Breda zuid

KBO Breda-Zuid: 'Vakbond voor senioren'

BREDA - Senioren worden geacht langer thuis te blijven wonen. Het ziet er naar uit dat het aantal plaatsen in verzorgingshuizen af gaat nemen omdat er simpelweg geen personeel meer voor is. Door de vergrijzing zijn er meer plaatsen nodig, dus dat gaat knellen!


KBO Brabant is daarom bijvoorbeeld in gesprek met ministeries, om dan in elk geval te zorgen voor meer ondersteuning thuis. "Ook zijn we actief in de behandeling van de pensioenen. Wij leiden ook vrijwilligers op tot vrijwillige ouderenondersteuners, cliëntondersteuners, belasting invulhulpen, thuisadministrateurs."

"Wij zorgen dat er woonadviseurs zijn en we hebben een gratis juridische helpdesk voor o.a. geschillen bij de WMO en de WLZ. Een deel van de contributie wordt door de afdelingen afgedragen aan KBO-Brabant om dat mogelijk te maken." Er zijn flyers beschikbaar met informatie daarover.


De verschillende afdelingen in Breda zorgen verder voor lokale activiteiten. Daar gaat dan ook de meeste belangstelling van de leden naar uit. Het betreft kaartmiddagen, bingo, themamiddagen. Maar ook dagreisjes worden aangeboden.

De contributie verschilt wat onderling maar varieert momenteel tussen € 22 en € 25 per jaar. "Kortom, wordt lid van onze “Bond” en meld je aan bij KBO, afdeling Breda-Zuid." Dat kan bij Jacqueline Smit-Antonissen via 06-51066383 en Jan Maas 076-5201739.