600 deelnemers aan
Week van de Mantelzorg

BREDA - Met de Week van de Mantelzorg, 7 tot en met 11 november, hebben organisaties in de gemeente Breda mantelzorgers in het zonnetje gezet.


600 mensen namen deel aan de gratis activiteiten, die in deze week speciaal voor hen zijn georganiseerd door StiB en andere Bredase organisaties. Hierdoor kon men elkaar ontmoeten, informatie ophalen, ervaringen uitwisselen en even ontspannen.

Gedurende de hele week werden activiteiten georganiseerd. De activiteiten voor jonge mantelzorgers waren opvallend snel vol. 

Stichting Tientjes ontving mantelzorgers met diverse activiteiten op het gebied van film, muziek en kleinkunst. Ook bleek ‘Vraag het de notaris’ een gewilde activiteit. Activiteiten als een rondleiding in het Maczek Memorial en het Stedelijk Museum Breda werden ook goed ontvangen. Teteringse mantelzorgers konden deelnemen aan een verwendag. De fractie CDA Breda bakte taarten om zo te laten zien dat zij mantelzorg waarderen. 

Daarnaast waren er nog meer activiteiten waarbij met veel liefde mantelzorgers een leuke tijd werd bezorgd. Er was een fijne samenwerking met organisaties en bedrijven om mantelzorgers een mooi programma te bieden.

De week werd afgesloten in de Grote Kerk, waar StiB met Gemeente Breda, Breda Senior en StiB Classic Night Concerts een concertavond mogelijk maakten. Mantelzorgers beleefden een prachtig klassiek concert en werden verzorgd met een hapje en een drankje. 

Burgemeester Paul Depla sprak hier zijn trots en waardering uit voor mantelzorgers.[n]