De turnsters van team Niveau 3.
De turnsters van team Niveau 3. Foto: Nadine Noorloos

BredaGym start seizoen sterk op eerste regiovoorronde

BREDA - In het weekend van 19 en 20 november vond de eerste regiovoorronde turnen van Zuid-West Nederland plaats in Sportcentrum De Scharen in Breda. BredaGym was vertegenwoordigd met turnsters uit de niveaus 3 t/m 7 en de divisies 3 t/m 6. Het resulteerde voor de turnsters in een prachtig weekend met veel eremetaal.


Zo was er onder andere goud voor de teams Niveau 3, Niveau 4, Jeugd Supplement E, Jeugd Supplement F en het BredaGym-WIK Sint Annaland team in Supplement D. Voor dit laatste team was deze voorronde een spannende. Zij kunnen zich namelijk plaatsen voor een landelijke halve finale teams net als de andere twee D-teams die meededen aan de wedstrijd. Hiervoor moeten ze twee wedstrijden op hun allerbest presteren, want alleen de beste D-teams mogen verder naar de landelijke wedstrijden. Saar van Hemert, Madeau Bos, Indy Muller en WIK Sint Annaland turnster Chiara Wesdorp maakten dus een vliegende start door deze wedstrijd eerste te worden. Echter mocht ook het D-team bestaande uit Lieke Steijaert, Marit Blankers, Laurie Bakker en Aranka Meershoek op het podium plaatsnemen. Zij wonnen het zilver.

Bij de Junioren 5e divisie werd individueel heel het podium gevuld. Anne van Riel won hier het goud, Dineps Yavan turnde naar zilver en Jitske Ernsten won het brons. Dit gebeurde BredaGym nog drie maal. Ook bij de Jeugd 4e divisie werd het podium gevuld met Jente Belt als winnaar van het goud, Veerle van der Linden die naar zilver greep en Fayley van Vugt die het brons in ontvangst mocht nemen. Jeugd 3e divisie turnsters Julia Bastiaansen, Saar IJsselmuiden en Elza Verschoor kregen ook goud, zilver en brons, net als de Pupillen 3 Niveau 3 Suze Nuyens, Faye de Beet en Noortje Bartelen. 

Tessa Frerejean, die uitkomt bij de Pupillen 2 Niveau 3 turnde naar een uitzonderlijk hoge score van 14,900 op vloer. Suze Nuyens, Pupil 3 Niveau 3, deed een balkoefening die nagenoeg perfect was. De 14,600 die ze hiervoor kreeg was dan ook meer dan verdiend. Bij de Junioren 4e divisie wist Manon de Graaf met ruim een punt meer dan de nummer 2, de hoogste score neer te zetten op balk. Rania Chehboun deed dit bij de Pupillen 2 Niveau 5 op het toestel brug en Fiene Oubrie bij de Pupillen 2 Niveau 6 op balk. 

De resultaten die BredaGym dit weekend behaalde worden meegenomen naar de volgende wedstrijden en zullen meetellen in doorstroming naar de teamfinale, individuele meerkamp en toestelfinale.[n]

De turnsters van Jeugd 4e divise vlnr: Fayley van Vugt, Roos van Honschooten, Sanne Bierkens, Jente Belt, Veerle van der Linden en Sterre van der Linden