Zaterdag 26 november

Sinterklaas in de Heuvel

13:00 | ontmoetingscentrum De Vlieren

organiseert het Sinterklaas Comité Heuvel een gezellige sinterklaas middag in ontmoetingscentrum De Vlieren. Sinterklaas komt en verder hebben we een kermis met kraampjes en een springkussen voor de allerkleintjes. De opening is om 13.00 uur en de toegang is gratis. We sluiten dit festijn af rond 16.30 uur.

 

Repair Cafe

12:00 | De Dobbelsteen

. Repair Cafe in de Dobbelsteen. We hebben wederom vele deskundige vrijwilligers op het gebied van elektrische apparaten, kleding, fietsen, rollators, computers en telefoon. Vrije inloop zaterdag 29 november van 12.00 tot 15.30 uur. Coördinator, Henk Oomen, mail: henk.oomen1948@hotmail.com.

 

Concert Zandberg58

16:00 | Zandberg58

Er wordt een bijzonder concert gegeven op het podium van ‘Zandberg58’ (voorheen Sacramentskerk) aan de Zandberglaan 58 in Breda. De titel van het programma: ‘The Fence, the Rooftop and the Distant Sea’, uitgevoerd door Michel Marang (klarinet) en Antonis Pratsinakis (cello). Toegang: gratis, deurcollecte

 

Lezing Oekraïne

19:30 | Park Zuiderhout

Levenskunst Zuiderhout start maandagavond 26 september met een nieuw seizoen. Belangstellenden zijn van harte welkom in Park Zuiderhout! Tijdens de eerste avond ontvangen we Jef Abbeel die een lezing geeft over Oekraïne.

 

Bach meets Piazzolla

20:00 | Waalse Kerk

Strijkorkest De Camera o.l.v. Tijmen Wehlburg brengt Bach's 3e Brandenburgs concert en Piazzolla's 4 seizoenen met bandeoniste Jacqueline Edeling. Reserveren: camerabredana@gmail.com.

 

Concert Strijkorkest De Camera

20:00 | Waalse Kerk

We weten dat Astor Piazzolla grote waardering had voor Bach, meester van de barokmuziek, maar wat zou Bach gevonden hebben van het werk van de meester van de tangomuziek? De Camera durft het aan beide muziekstijlen te verenigen in één concert op zaterdagavond 26 november. Het concert vindt plaats in de Waalse Kerk, Catharinastraat in Breda. Aanvang 20.00 uur. Kaarten kunnen gereserveerd worden via camerabredana@gmail.com en zijn ook verkrijgbaar aan de zaal, tegen contante betaling. www.strijkorkestdecamera.nl.

 

Zondag 27 november

Kerkdiensten

Diverse kerken

City Life Church Breda: Iedere zondag, start 11:30 uur. Deuren open 11.00 uur; Augustinusparochie: Lucaskerk: 9.00u; Franciscuskerk: zaterdag 19.00, zondag 10.30u; Willibrorduskerk 9.30u; Michaelkerk 11.00u; H. Maria Hemelvaartkerk: 9:30 H. Maria Hemelvaartkerk: R.K. kerkdienst H. Maria Hemelvaartkerk Bavel, voorganger P. van Gorp; Advents vieringen 10:00 Laurentiuskerk: Dienst van Schrift en Maaltijd van de Heer, voorganger ds.Hans Uytenbogaardt, organist Gijs van Spankeren. Woensdag 30 november 19.00u oecumenische adventsvesper; St. Laurentiuskerk Ginneken: 11.00u Kerkdienst, R.K. kerkdienst , voorganger Lars Peetam; Sacramentskerk: 11:00: Viering van Woord en Gebed met zang; St. Laurentiuskerk Ulvenhout: 11:00 R.K. kerkdienst , voorganger Thai Nguyen.

 

Bingo

14:00 | Buurthuis geeren noord

We hebben weer een gezellige Bingo op zondag 27 november in Buurthuis Geeren Noord. Met weer een mooi prijzen pakket. Iedereen is welkom meespelen vanaf 18 jaar. De zaal is open om 13 uur. Aanvang Bingo 14 uur.

 

Doneer-een-zaailing-dag

14:00 | Bomenhub

MeerBomenNu is een landelijke samenwerking van Stichting MEERGroen, Caring Farmers en Urgenda. Overal in het land kunnen zaailingen worden ingeleverd: ook aan de Grintweg 18 in Breda, bij de bomenhub van regio Breda. Zondagmiddag 27 november, tussen 14.00 en 16.00 uur of (mits goed in gepakt of in pot) eerder op die dag. Op www.meerbomen.nu/doneereenzaailing staan meer inleverpunten in de regio en vind je een compleet overzicht van de activiteiten waaraan je als vrijwilliger kunt deelnemen. Interesse? Bel 06-40277567.

 

Marktzicht veldtoertocht

8:30 | De Drie Linden

Zondag 27 november organiseert RTC Prinsenbeek hun jaarlijkse veldtoertocht. Een fietstocht geschikt voor de ATB- en cyclo-cross fietser. Inschrijven bij sporthal/ café de Drie Linden aan de Heisprong. Start vanaf 08.30 uur tot 10.00 uur. Men kan kiezen tussen twee afstanden, 54 kilometer en 40 kilometer. De vernieuwde route is geheel uitgepijld. Na de tocht bestaat de mogelijkheid om de fiets af te spuiten. Parkeren kan op de Markt in Prinsenbeek.

 

Overdekte wintermarkt bij BRACK

11:00 | Brack

Zondag 27 november van 11.00-17.00 uur kun je ouderwets genieten van een inspirerende winterse makersmarkt. Je vindt de overdekte markt in het achterste gedeelte van de hal van BRACK Breda aan de Speelhuislaan. Een vrolijke en creatieve makersmarkt voor Breda en omstreken. Gedurende de dag zijn verschillende keren de vrolijke tonen van Dos Damos te horen. Meer informatie: www.marchehoezee.nl

 

Jubileumconcert Archi Amici

14:30 | Mencia De Mendoza Lyceum

Op 27 november viert strijkorkest Archi Amici het 30 jarig bestaan met een feestelijk concert. Het concert vindt plaats op zondagmiddag 27 november, aanvang: 14.30 uur in het Mencia de Mendoza Lyceum aan de Mendelssohnlaan 1. T/m 16 jaar is de toegang gratis. Kaarten kunnen worden gereserveerd via onze website: https://archiamici.nl/concerten


 

Bach in Ginneken

16:00 | Laurentiuskerk

Zondag 27 november, 16.00 uur, protestantse Laurentiuskerk, Duivelsbruglaan 1, Breda (Ginneken) Koor en orkest o.l.v. Ruben de Grauw Tenor: Koen Masteling Sopraan : Corinne van Wijk. Bestel uw kaarten via http://www.vriendenprotestantselaurentiuskerkginneken.nl/ of bij de boekhandels Van Kemenade & Hollaers, Vives, de Vrije Boekhandel en bij de ingang van de kerk.

 

The Fabulous Cornfritters

17:00 | Bierreclame Museum

Zondag 27 november komen The Fabulous Cornfritters naar het Bierreclame Museum. Het optreden begint rond 17 uur. Toegang gratis. Haagweg 375, 076-5220975. https://www.bierreclamemuseum.nl

 

Maandag 28 november

Biljarten voor VG cliënten

19:00 | ontmoetingscentrum De Vlieren

Biljart les voor mensen met een verstandelijke beperking. Met geduld, herhaling en enthousiasme wordt er aangeleerd hoe een carambole te maken in het Libre spel. Een eigen keu is geen vereiste, wel een goede mobiliteit om aan het biljart te kunnen staan.

 

Boekpresentatie

20:00 | De Avenue

De nieuwste publicatie van De Gouden Cirkel is gewijd aan de vele prachtige en indrukwekkende monumentale bomen in Breda. ‘Langs monumentale bomen in Breda' brengt er zo'n 40 in beeld en beschrijft ze. Het boekje wordt op 28 november feestelijk ten doop gehouden. Dat gebeurt in Theaterdinersalon De Avenue in de Waterstraat en begint om 20 uur. Wethouder Peter Bakker neemt het eerste exemplaar in ontvangst. De bijeenkomst is gratis toegankelijk.

 

Woensdag 30 november

Reisloket voor 65-plussers

12:30 | Bibliotheek Centrum

Heeft u vragen over reizen met het openbaar vervoer? Kom dan langs bij het Reisloket op woensdag 30 november van 12:30-16:30 uur bij Nieuwe Veste bibliotheek in Breda (Molenstraat 6, Breda). Hier nemen deskundige OV-ambassadeurs alle tijd voor het beantwoorden van uw praktische vragen of het geven van persoonlijk reisadvies. Ook kunt u bij hen als 65-plussers gratis een persoonlijke OV-chipkaart aanvragen (u bespaart € 7,50). Neem voor het aanvragen van de OV-chipkaart uw legitimatiebewijs en een pasfoto mee.

 

Bredaas sportcafé

19:30 | RKVV Jeka

Woensdag 30 november organiseert MooiWerk in samenwerking met de stichting Positief Coachen een sportcafé met als thema een positief sportklimaat. Tot slot vinden wij het belangrijk om met elkaar in gesprek te gaan over de wijze waarop jullie hiermee bezig zijn binnen de organisatie, maar ook hoe jullie elkaar kunnen versterken. Tijdstip: 19:00 (inloop)-19:30 (start sportcafé). Plaats: RKVV Jeka, Beukenlaan 21, Bavel Meld je snel aan via https://mooiwerkbreda.nl.

Beelden met een verhaal

19:30 | Ginnekenweg 141.

In de Bredase binnenstad staan veel meer beelden dan wij in de gaten hebben. Jan Korebits, van de Gilde Baronie zal de verhalen vertellen die bij de beelden horen.de avond wordt georganiseert door de Oddfellows Breda.Eentree 7,50 euro inclusief twee consumpties