Afbeelding
Foto:

Saman Groep lanceert de thuisbatterij

Als één van de grootste zonnepaneleninstallateurs in Zuidwest-Nederland lanceert de Saman Groep nu de thuisbatterij. Hiermee is het mogelijk om zelf opgewekte zonnestroom op te slaan om het op een later moment alsnog te gebruiken.


Met het afbouwen van de salderingsregeling in het vooruitzicht wordt deze installatie steeds interessanter voor de particulier met zonnepanelen op het dak. Maar ook voor mensen met een uurcontract voor energie is dit een interessante optie.

Zijn er per sé zonnepanelen nodig om een thuisbatterij interessant te maken? Nee, dat hoeft niet altijd. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor een energiecontract waarbij de prijzen variëren per uur. Dan koopt men de stroom in op een goedkoop moment, slaan we de stroom op via de thuisbatterij en wordt de stroom weer gebruikt op een moment dat de stroom duur is.

"Vanaf vandaag is de thuisbatterij te bestellen bij de Saman Groep. De thuisbatterij is er in diverse uitvoeringen, de kleinste kan 5 kW opslaan en de grootste maar liefst 30 kW. De thuisbatterij kost ongeveer € 6.500 en vraagt dus nog wel een behoorlijke investering”, aldus Daniël Lodders, algemeen directeur van de Saman Groep.