De succesvolle toestelfinalisten met hun prijzen
De succesvolle toestelfinalisten met hun prijzen Foto: Chantal Jorna

Internationale turnprijzen voor BredaGym in België

BREDA - Op 26 en 27 november werd in Heusden-Zolder (België) de 17e internationale Cup Michel Wanten gehouden. Turnsters van verschillende clubs uit België, Frankrijk en Nederland namen deel in 4 verschillende categorieën. BredaGym nam deel aan deze wedstrijd met 8 turnsters. Samen namen zij maar liefst 19 prijzen mee naar huis!

In de jongste categorie, 9- en 10- jarigen, turnden de Domburgse Maren van der Linde en Middelburgse Lucy Corbijn. Deze turnsters lieten alle twee weer progressie zien in hun wedstrijdprogramma. Zo wisten ze onder anderen beiden een salto achterover op de balk perfect uit te voeren. Maren liet zien in deze categorie de beste turnster te zijn, en ging er dan ook met het goud vandoor. Lucy liet op brug nog wat puntjes liggen, maar eindigde toch knap als 6e.

 

Categorie 2

In categorie 2 waren het de 11- en 12-jarigen die aan de bak mochten. Hier turnde de Bredase Danique van der Hof, Merel Bartelen en Julot Tjon-Sien-Fat als team én individueel tegen onder anderen het Franse jeugd opleidingsteam en meerdere geroutineerde eredivisie clubs uit België en Nederland. Het niveau lag dan ook erg hoog. 

Ondanks dat alle drie de turnsters een val van balk moesten incasseren, eindigde ze als team op een mooie derde plaats. Daarnaast wist Merel Bartelen het goud te veroveren op de toestelfinale vloer en pakte zij het brons op de bug. Danique won op de toestelfinale sprong het zilver. 

Op de meerkamp wist Merel als 5e te eindigen, waar Julot 9e werd en Danique 11e.


Junioren en senioren
Voor de junioren en senioren waren er twee categorieën. In categorie 3 turnde de eredivisie en in categorie 4 de 1e divisie. Junioren Britt Ommering (uit Zierikzee) en Sophie Hollemans (uit Klundert) turnde samen met senior Danisha van Mourik (uit Hank) in een team en individueel in categorie 4.

Dit drietal turnde sterk en naar kunnen en wisten vooral op balk drie super oefeningen neer te zetten. Dit resulteerde in een overtuigende overwinning met het team, waarmee ze het goud in ontvangst mochten nemen. 

Daarnaast pakte Danisha ook individueel het goud op de meerkamp en de toestelfinales sprong en vloer en nam zij zilver op brug en balk mee naar huis. Sophie pakte bij de junioren op de meerkamp het zilver, net als op de toestelfinale vloer, en ging met goud naar huis op de toestellen sprong en balk. Britt pakte het brons op de meerkamp en op het toestel vloer en won het zilver op brug en balk.


Mooie opsteker

Trainers Chantal Jorna en Harry Stapel kijken tevreden terug op deze internationale wedstrijd. Voor een deel van de groep was het de eerste internationale ervaring, die zij zeer goed doorstaan hebben. Tevens een mooie opsteker en bevestiging dat we op de goede weg zitten met de nieuwe selectie opzet, waar BredaGym vorig seizoen mee gestart is, gezien de prima resultaten die momenteel in de volledige breedte van de wedstrijdgroep worden neergezet.[n]