De Nieuwjaarsreceptie Breda 2018
De Nieuwjaarsreceptie Breda 2018 Foto: Perry Roovers

Ook na corona keert de nieuwjaarsreceptie in de Grote Kerk niet terug

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BERDA - Er komt in 2023 geen grote nieuwjaarsreceptie in de Grote Kerk. De receptie trok de laatste edities zo’n 800 Bredanaars, maar de gemeente vindt het niet meer passend om het evenement te organiseren.

Traditiegetrouw werd ieder jaar een grote nieuwjaarsreceptie georganiseerd in de Grote Kerk. Dit evenement trok in 2019 en 2020 nog honderden bezoekers. Maar in 2021 en 2022 vond de receptie vanwege het coronavirus niet plaats. Nu de coronamaatregelen zijn beëindigd, kan de gemeente de receptie weer organiseren. Maar de gemeente heeft ervoor gekozen om de receptie niet terug te laten keren.

“Inmiddels staat de COVID-situatie weer een Nieuwjaarsreceptie toe, maar hebben Bredanaars te maken met hele andere uitdagingen”, laat de gemeente weten. “Door gestegen kosten van levensonderhoud hebben veel inwoners het moeilijk. De gemeenteraad vindt de receptie-oude-stijl daarom niet langer passend en kiest voor een nieuwe stijl. Een deel van het geld dat gebruikt werd voor een receptie met vrije inloop wordt besteed aan de vrijwilligers die onze stad rijk is. Zij worden op 7 januari in het zonnetje gezet voor al het waardevolle werk dat ze doen. Volgend jaar kiest de raad weer een andere groep waarmee een samenzijn zal plaatsvinden.

Welkom bij raadsvergadering
Ook al is er geen openbare Nieuwjaarsreceptie, elke Bredanaar is iedere donderdagavond welkom in het Stadhuis aan de Grote Markt om het Bredaas beRaad bij te wonen. Dan staat om 19:30 uur de koffie klaar en zijn er steeds volop raadsleden om aan te spreken. Voor vragen hierover, bel even met de griffier: 076-529 34 99.