Finn Breddels, Arjan Zonneveld.
Finn Breddels, Arjan Zonneveld. Foto: Shotokan Karate-do Teteringen

17-jarige 'Karate Kid' knoopt zwarte band om

TETERINGEN - De 17-jarige Finn Breddels uit Oosterhout heeft afgelopen zondag in Harderwijk zijn 1ste Dan (zwarte band) behaald, tijdens de halfjaarlijkse zwarte band examens van de Karate-do Bond Nederland.


Finn is een 3de jaar student marketing & communicatie aan de Curio. Geboren en getogen in de Baronie van Breda praktiseert hij vanaf zijn achtste de Karate sport bij Shotokan Karate-do Teteringen. Negen jaar lang, onafgebroken met toewijding trainen heeft geleid tot de felbegeerde zwarte band.

Eigenlijk had Finn in mei van dit jaar examen moeten doen maar, geveld door ziekte, moest hij zich twee weken voor het examen helaas afmelden bij het examencomité. Even zag het er naar uit dat de voorbereidingen van een jaar voor niets waren geweest. Gelukkig herstelde hij snel en gaf het hem daardoor meer tijd om zijn examen tot in de finesses scherp te zetten.

Shotokan Karate-do Teteringen is de oudste Karate dojo in de Baronie van Breda. Vanaf de jaren '80 wordt er Shotokan Karate getraind in Teteringen en vanaf begin deze eeuw onder de bezielende leiding van de 5de Dan graad houder Arjan Zonneveld.[n]