Afbeelding
Foto: Bureau Brabant

Homostel tegen de grond geslagen in Breda: Politie deelt beelden

Door: Hanneke Marcelis Politie Uitgelicht

BREDA - De politie heeft camerabeelden gedeeld van een zeer zware mishandeling die tijdens carnaval plaatsvond in de Bredase binnenstad. Twee jongens werden uitgescholden en in elkaar geslagen omdat ze hand in hand liepen. Er werden dingen geroepen zoals “Jullie moeten dood”, en één van de slachtoffers kreeg een harde klap in zijn gezicht waardoor hij zijn neus brak.

Op zondag 27 februari, tijdens carnaval, rond liepen twee mannen rond 00.05 uur hand in hand in de binnenstad in Breda. Samen hadden ze carnaval gevierd en waren op weg naar huis. Door een groep mannen werden ze uitgescholden, waarna ze door de groep mishandeld werden.

De groep riep dingen naar de twee vrienden als: “Jullie horen niet op deze wereld!” en: “Jullie moeten dood!” “Flikkers, homo’s!”. Toen één van de twee vrienden zei de ze met rust gelaten wilden worden, liep het uit de hand. Er ontstond een woordenwisseling, en ineens viel er een klap waarbij het slachtoffer meteen zijn neus brak.

Het slachtoffer werd naar de grond gewerkt waar hij ook nog klappen en trappen kreeg. Dat is te zien op de camerabeelden die de politie heeft gedeeld. De vriend van het slachtoffer is dan net buiten beeld. Het slachtoffer probeert op te staan en krijgt meteen weer klappen. Hij is later in het ziekenhuis geopereerd. Nu, bijna een jaar later, heeft hij nog veel last van deze mishandeling. Ook mentaal.