Afbeelding
Foto: Jos Gubbens

Expositie van Jos Gubbens en John Knibbeler

BREDA - De Bredase hobbyschilders Jos Gubbens en John Knibbeler houden een schilderijententoonstelling in Zaal Vianden in Breda op zaterdag 21 en 22 januari 2023 van 13.30 tot 16.30 uur.


De Bredase hobbyschilders Jos Gubbens en John Knibbeler exposeren een deel van hun schilderijen die zij de afgelopen 20 jaar hebben gemaakt. De naam van de expositie is ontleend aan een uitspraak van hun leermeester, de expressionistische kunstenaar Jac Gijzen.


Hij vond dat schilderen de mooiste resultaten oplevert als je er plezier aan beleeft. Het uitdrukken van emotie op het doek in een vrij gezette compositie kan vaak indrukwekkende schilderijen opleveren. In de loop van de jaren hebben John en Jos ieder een eigen herkenbare stijl ontwikkeld, waarin het abstract werk tot uiting komt.

Het lijn- en kleurenspel nodigt uit tot dansen zijn negen springen.


John heeft vastgehouden aan een expressieve stijl, intuïtief en spontaan. Jos maakt in de loop van de jaren nogal eens uitstapjes naar het figuratieve. Sferische landschappen zijn bij hem duidelijk favoriet. "U bent van harte uitgenodigd."[n]

Afbeelding