Afbeelding
Foto: BredaVandaag

Winterwonderbeek afgelopen: 12.000 keer geroetsjt, 11.000 schaatsers geweest

Door: Ruud Smolders Algemeen

BREDA -  Winterwonderbeek is afgelopen voor dit jaar. Dit jaar was er voor het eerst sinds corona weer een grote editie met onder meer de pratende kerstboom, een schaatsbaan en een roetsjbaan. 

Na jaren van afwezigheid keerde de schaatsbaan terug op de Markt in Prinsenbeek. Het was ook een reden voor WinterWonderBeek om groots uit te pakken. Op 10 december ging de 14e editie van het evenement van start met WinterWonderBeek Live. 

Inmiddels is de stekker uit de ijsmachine gegaan en is het ijs waarop drie weken lang geschaatst is gaan smelten. ‘’Onder het genot van een hapje en een drankje is met de aanwezige vrijwilligers geproost op een zeer succesvol 14e editie van WinterWonderBeek’’, laat bestuurslid Gert-Jan Bartels weten.

Veel bezoekers

De afgelopen weken heeft het evenement met de schaatsbaan, de roetsjbaan en de pratende kerstboom 35.000 mensen getrokken. Er zijn 11.000 schaatsers geweest en er is 12.000 keer geroetsjt. ‘’Zonder de meer dan 200 vrijwilligers was het niet gelukt om zo’n groots evenement te organiseren. Vanuit WinterWonderBeek heel veel dank aan deze vrijwilligers. Ook zijn wij de vele sponsoren dankbaar voor hun steun in welke vorm dan ook.’’

Wat Bartels verder opviel, is dat er veel mensen van buiten Prinsenbeek op het evenement afkwamen. ‘’Veel mensen kende ik zelf niet. Misschien komt dat ook omdat WinterWonderBeek laagdrempelig is, we hanteren al 14 jaar dezelfde prijzen en daar zijn we trots op. Zou houden we het voor iedereen betaalbaar.”