Afbeelding
Foto: Ingrid Bothe

Het grote succes van Ulvenhout on Ice: ‘Enthousiasme is enorm’

Door: Hanneke Marcelis Algemeen Uitgelicht

ULVENHOUT - Nog één weekend kunnen kinderen in Ulvenhout genieten van de schaatsbaan bij het Pekhoeveterrein. Verder vindt zondag nog het nieuwjaarsconcert en de receptie van de Dorpsraad plaats, en dan zit Ulvenhout on Ice erop. Petra de Meulder van de organisatie blikt terug op een enorm geslaagde eerste editie. “Het enthousiasme en de drukte waren echt boven verwachting.”

Wat moest Ulvenhout er lang op wachten. Zowel in 2020 als in 2021 moest er een streep door de plannen voor de eerste editie van Ulvenhout on Ice. Maar deze winter was het dan eindelijk zo ver, en kon de schaatsbaan op het Pekhoeveterrein eindelijk worden opgebouwd. En met onder andere een après-ski party en een curlingtoernooi was ook de activiteitenagenda goed gevuld. 

Ulvenhout on Ice duurt nog tot en met zondag, maar Petra de Meulder van de organisatie blikt alvast terug op de afgelopen weken. “Onze eerste editie van Ulvenhout on Ice was echt een gigantisch succes. Ik kan het echt niet anders omschrijven dan dat”, vertelt zij enthousiast. “Het was echt boven verwachting druk, en we zijn overladen met enthousiaste reacties door de bezoekers. Het was geweldig om al die blije kinderen en ook volwassenen te zien. En zelfs tijdens Ulvenhout on Ice hebben zich nog meerdere vrijwilligers én sponsors aangemeld omdat ze zo graag mee wilden werken. Dat is toch fantastisch?” Regelmatig kreeg de organisatie dan ook de vraag: Volgend jaar weer? “Natuurlijk willen we dit komende winter weer organiseren. We hebben altijd al het plan gehad om er een jaarlijks evenement van te maken, en met zoveel enthousiasme en bezoekers bij deze eerste editie is die motivatie alleen maar gegroeid.”

Laatste weekend
Komende dagen kunnen kinderen zich nog uitleven op het ijs op het Pekhoeveterrein. Pas na maandag wordt de baan weer afgebroken. Zondag vindt om 14.00 uur nog het nieuwjaarsconcert van de harmonie plaats in de Pekhoeve, met aansluitend een receptie van de Dorpsraad. Die receptie vindt plaats in de tent van Ulvenhout on Ice, waar als ludieke afsluiting het ‘ijsbeerschijten’ plaats zal vinden. “Bezoekers kunnen inzetten op virtuele vakjes op de ijsbaan, en daar gaat dan een ijsbeer op een robotmaaier rondrijden. De winnaars zijn degenen die hebben ingezet op het vakje waar hij stopt.”

Tweede editie
Na zondag zal de schaatsbaan worden afgebroken, en zal Ulvenhout on ice starten met de evaluatie van de eerste editie. “Er kunnen altijd dingen beter. Bijvoorbeeld heel praktische qua indeling. En we willen ook zeker met de omwonenden in gesprek. Zij hadden toch wekenlang een groot evenement voor de deur. We willen weten hoe zij dat hebben ervaring.” Daarnaast verwacht Petra dat er ook weer allerlei creatieve ideeën zullen komen voor het programma van volgend jaar. “We willen sowieso heel graag het aantal curlingbanen uitbreiden. We hebben nu echt veel mensen moeten teleurstellen omdat we de maximale capaciteit bereikt hadden. En er zullen vast nog wel meer plannen komen. Want die tweede editie, die moet er echt komen!”