Jeroen Joosen Kampioen 3 banden Teteringen 2022
Jeroen Joosen Kampioen 3 banden Teteringen 2022 Foto: Rens Aben

Succesvol Teterings Drie Banden Kampioenschap

TETERINGEN - Overweldigend succes van dit toernooi, georganiseerd door Twan van Oosterhout, William van Dongen en nog een aantal vrijwilligers. 32 deelnemers hebben zich aangemeld om aan dit toernooi deel te nemen!


Het gemeenschapshuis ’t Web Teteringen werd omgetoverd tot een biljarttempel waar meer ruimte voor het  biljarten was gecreëerd en tevens ook meer ruimte was gemaakt voor de toeschouwers! 

Op dinsdag en woensdag zijn de 32 kandidaten in poules van 4 begonnen, waarvan de eerste twee doorgingen naar de volgende ronde. Na een hevige strijd in de kwart finales bleven er nog vier spelers over om aan de halve finales te beginnen. 


De vier spelers: Piet van Leijsen, Ronald Thijssen, Jeroen Joosen en Ad de Bie, die in de halve finale uit kwamen waren geen onbekenden, met uitzondering van Ad de Bie, die komt uit ’t Ginneken van biljartvereniging Vianden. 

Zo kon op vrijdag begonnen worden met de halve finales onder grote belangstelling van supporters en belangstellenden. Op deze Finaledag waren er zeker 100 belangstellenden aanwezig om hun idool aan te moedigen en dit alles onder het genot van een drankje en een hapje! 


De halve finale tussen Ronald Thijssen en Ad de Bie verliep erg stroef. Het werd een partij van elkaar aftasten en voorzichtig spelen. Daardoor bleef het moyenne vrij laag. Ad de Bie wist toch de partij naar zich toe te trekken. Dan de halve finale tussen Piet van Leijsen en Jeroen Joosen, Jeroen zat goed in de wedstrijd en Piet kon aanklampen tot halverwege deze partij, maar moest daarna zijn meerdere erkennen in Jeroen!  Dus de finalisten zijn bekend, Ad de Bie tegen Jeroen Joosen. 


Allereerst werd er nog gestreden voor de derde en vierde plaats tussen Piet van Leijsen en Ronald Thijssen. Ronald kwam als winnaar uit de bus en werd hierdoor derde van het toernooi.


'Het publiek was enorm enthousiast'


Finale

De Finalepartij tussen Ad de Bie (Ginneken) en Jeroen Joosen (Teteringen). Door het aanwezige overweldigende enthousiaste publiek kon de finale partij beginnen. Ook deze partij werd  weer aftasten zodat de wedstrijd langzaam op gang kwam.

De spanning kwam er al gauw weer in want beide spelers begonnen weer op hun niveau te spelen waardoor het voor de toeschouwers (100) een smakelijke partij werd! Jeroen moest 21 punten halen en Ad 14 punten. Het bleef een hele tijd in evenwicht maar halverwege de partij maakte Jeroen en paar schitterende 3 banden waardoor hij uit liep op Ad. Op deze finale werden er prachtige driebanden op het groene laken gelegd! Ad probeerde nog aan te klampen maar tevergeefs en moest zijn meerdere erkennen in Jeroen. De partij eindigde in 21 punten voor Jeroen en 8 punten voor Ad in 44 beurten. De einduitslag is: 1. Jeroen Joosen, 2. Ad de Bie, 3. Ronald Thijssen en 4. Piet van Leijsen


Voor herhaling vatbaar

Al met al een zeer geslaagd toernooi en zeker voor herhaling vatbaar. Wij danken de organisatie, de medewerkers van ’t Web, de tellers en schrijvers, Biljart vereniging BCPO en al onze sponsoren voor de ondersteuning van dit toernooi.[n]