Zondag 15 januari

Kerkdiensten

Diverse kerken

Jubilee Breda, Voorerf 7, elke dienst, om 10.00 uur, start met worship gevolgd door een krachtig woord. Ook is er ruimte voor gebed, genezing, doorbraak of verandering. Na de dienst, rond 11:30u praten we gezellig met elkaar. Meer informatie: www.jubilee.nl; Protestantse Laurentiuskerk. Duivelsbruglaan in Ginneken, om 10u een dienst met een oecumenisch karakter, een mooie liturgie en prachtig orgelspel en samenzang van de kerkgangers. Zondag 15 januari, de Eerste van Epifanie, een dienst van Schrift en Maaltijd van de Heer met als voorganger ds. C. Nieuwenhuizen en vaste organist Gijs van Spankeren. Van harte welkom, ook bij de koffie in Mariëndal na de dienst; Protestantse gemeente Breda (PKN) 15 januari: Lucaskerk, Tweeschaar 125: ds. J. van Kempen, oecumenische viering, aanvang 10:00 uur; Markuskerk, Hooghout 96: Kerk gesloten. Oecumenisch viering met ds. T. van Prooijen en pater R Lobo in de Michaëlkerk, Hooghout 67. Gebedsweek, aanvang 11:00 uur; Johanneskerk: Dreef 5: ds. M.G. Wagenvoorde, aanvang 10:00 uur. Op donderdag 19 januari oecumenische ochtendgebed, 09:00 uur, met ds. S. van Meggelen en pastor Ed de Kever.

 

Nieuwjaarsconcert

15:00 | Waalse Kerk

Koor Odyssee Breda start het muzikale jaar anders dan anders. Dit keer geen traditioneel concert, maar korte optredens tijdens de feestelijke bedrijvigheid met een drankje en hapjes. Onder leiding van zijn vaste dirigent Niels Loose zingt Koor Odyssee Breda: Traditionele liederen uit Schotland. Wijnliederen; ook wijngod Bacchus zal worden toegezongen. Feestelijke stukken van o.a. John Rutter, John David, Hendrik Andriessen en Edward Elgar. A-capella zang van Orlando di Lasso, Pierre Certon en Pierre Attaingnant. Alba Calle Valiente begeleidt het koor en speelt solo pianostukken van: J.S. Bach, E. Hallfter, C. Debussy. DE4: a-capellaherenzang met humor. Locatie: Waalse Kerk, Catharinastraat 83, Breda.

 

IVN Natuurwandeling

13:30 | IVN Mark & Donge

wandelen de natuurgidsen van IVN Mark en Donge door de lange rechte lanen en de dreven in het eeuwenoude Liesbos. De wandeling start op zondag 15 januari om 13.30 uur en duurt ongeveer twee uur. Als u mee wilt wandelen moet u vooraf inschrijven via onze website. U ontvangt daarna een bevestiging via de e-mail met daarin de startlocatie. Meer informatie en het inschrijfformulier kunt u vinden op www.ivn.nl/afdeling/mark-donge/activiteiten

 

Maandag 16 januari

Wereldwinkel twee weken dicht

9:00 | Wereldwinkel Breda

Van 9 tot 23 januari is Wereldwinkel Breda gesloten. Op maandag 23 januari maakt de winkel een nieuwe frisse start. In de winkel gaan de schilders aan de slag en krijgt ook de vloer een opknapbeurt. Vrijwilligers en het bestuur steken de handen uit de mouwen om de kasten te demonteren en alle artikelen veilig op te slaan in de kelder. In de week van 16 januari wordt de winkel opnieuw ingericht, waarna de winkel op 23 januari zijn klanten weer kan ontvangen.


 

Dinsdag 17 januari

De januari-Drieluik

15:00 | Stedelijk Gymnasium Breda,

MuziekSalon Spronk presenteert weer haar populaire januari-Drieluik. Zij wil geen cursus bieden, omdat daar toch een zekere stijfheid insluipt, maar bedacht ‘Het Drieluik’, om nog dieper in een onderwerp te duiken dan in de maandelijkse muzieksalons. Deze wordt gepresenteerd in de grandioze theaterzaal van het Stedelijk Gymnasium Breda met veel live muziek. MuziekSalon-Drieluik 2023 heeft Brahms als centrale figuur. Brahms, zijn grote vocale werken en zijn prachtige liedkunst door dirigent Ruben de Graauw. Datum: dinsdag 17 januari 15.00u in Mariëndal. Inloop 14.30u en donderdag 19 januari 20.15u in Het Gele Huis. Inloop 19.45u. Voor info en reserveren: www.muzieksalonspronk.nl/brahms of telefonisch 076-5203780.

 

Familieopstellingen in Bavel

19:30 | Ruimte in Bavel

Onze familie en onze voorouders spelen een veel grotere rol in ons leven dan we vaak beseffen. Soms bots je in je leven keer op keer weer op hetzelfde thema of probleem waar je maar geen helderheid in krijgt en dat je verhindert om voluit te leven. Het lijkt wel of alsof het lot je tegen zit. Een familieopstelling kan op een ontroerende en vaak wonderlijke manier inzicht geven in de onbewuste patronen die daar aan ten grondslag liggen. Dinsdag 17 januari en donderdag 16 februari in Bavel. Aanmelden; per e-mail; kees.robben@home.nl. of bellen; 06-12585050.

 

Vrijdag 20 januari

Ontdek Breda met een stadsgids

14:00 | Grote kerk

Rondleidingen januari 2023: Stadswandelingen: Donderdag t/m zaterdag 14.00 uur, vanaf ingang Grote Kerk; Zondag 11.00 uur, vanaf ingang Grote Kerk. Torenbeklimmingen: Donderdag t/m zondag 14.00 en 15.00 uur (vanaf 12 jaar) vanaf ingang Grote Kerk. Rondleiding Kasteel van Breda: Door het Valkenbergpark en uitsluitend door digitale aanmelding terrein van de K. M. A. en informatie zie www.gildebaronie.nl/stadsgidsen, iedere zaterdag 14.00 uur.