Afbeelding
Foto: Ingrid Bothe

De negenjarige Lars kwam zaterdag wel drie keer kerstbomen afleveren met zijn opa. In totaal heeft hij er 26 verzameld. Sommige met zijn opa Ad (73), andere alleen. Hij is één van de vele enthousiaste kinderen die aanwezig is en fanatiek bomen verzamelde.


Lars zit in groep 5B van de Rosmolen en doet al voor de vierde keer mee. Voor zijn broertje Jens (3) is het de eerste keer. Zusje Nienke (6) is niet meegekomen; zij is bij haar andere opa. Lars weet eigenlijk niet wat hij leuker vindt: het verzamelen van de bomen met zijn opa, het inleveren, of de verbranding zelf. Stiekem hoopt hij op een prijsje in de loterij. “De laatste keer won ik een knikkerbaan,” glundert hij. De € 2,60 die hij met het inzamelen verdient, gaat bij zijn spaargeld. 

Opa Ad geniet zichtbaar van het enthousiasme van zijn kleinzoon. “Het is heel leuk om met mijn kleinkinderen bomen te verzamelen en daarna samen naar de kerstboomverbranding te kijken. Fijn dat vrijwilligers dit oppakken en zich hiervoor in willen zetten. Ik vind het een leuke traditie, die misschien niet heel lang meer zal bestaan.” Gaat Ulvenhout de 50e editie van de kerstboomverbranding nog meemaken? Dat is niet zeker. Maar aan belangstelling geen gebrek, in geval.

De laatste kerstboomverbrandingen van Breda zijn op 14 januari om 19.00 uur aan de Boeimeerlaan en op 15 januari aan de Moleneind in Prinsenbeek.[n]
Tekst door Ingrid Bothe