Afbeelding
Foto: Wesley van der Linde

Trechterbaby geveild aan anonieme koper tijdens de groot Ginnekense veiling

Door: Redactie Algemeen

BREDA - Stichting Ginnekens Carnaval ‘t Lestogenblik heeft vrijdagavond ongeveer 3500 euro opgehaald met de groot Ginnekense veiling. Eén van de objecten de geveild werd was de ‘trechterbaby’ die uiteindelijk met een anonieme koper meeging. De opbrengst van deze veiling wordt geheel gebruikt om het Carnavalsfeest in het Ginneken te organiseren.

De veiling vond vrijdagavond om 19:30 uur plaats op Erasmusweg 24. De was gemoedelijk verlopen laat SGC ’t Lestogenblik weten. Erg druk was het niet maar toch is er op en nabij 3500 euro opgehaald. “Daar zijn we ook heel trots op”, vertelt de stichting. Het geld zal gebruikt worden voor het organiseren van carnaval in het Ginniken. “Tijdens carnaval gaat de vereniging langs bij verzorgingstehuizen en basisscholen. Op diverse manieren proberen wij zo carnaval bij de mens te gaan brengen”, legt de stichting uit, “Om dat goed te organiseren heb je natuurlijk geld nodig.”

Trechterbaby

Een pronkstuk van de veiling was de ‘Trechterbaby’ die afgelopen jaren op verschillende plaatsen in Breda te zien was, nadat hij in 2020 bij de Trechterman op de A27 was gezet. Het bekende kunstwerk is in coronatijd gemaakt door Frido Schrauwen die dit kunstwerk geheel belangeloos beschikbaar heeft gesteld. Het kunstwerk is uiteindelijk gekocht door een bedrijf in Breda dat graag anoniem wilt blijven. Ook vroeg de koper de hoogte van het bod niet bekend te maken. 

Donaties door bedrijven

Naast de Trechterbaby zijn er ook allerlei andere objecten geveild. Deze werden gedoneerd door bedrijven in het Ginniken. “Dan hebben we het over dingen zoals een pakspeculaas, een visschotel voor 10 personen of gratis sporten. Van alles wat de bedrijven te bieden hebben”, vertelt SGC ’t Lestogenblik, “Met deze bijdrage zijn wij als ’t Lestogenblik heel erg blij.”