Afbeelding
Foto: Gemeente Breda

Meer of minder deelauto’s in Breda?: gemeente peilt vraag door middel van enquête

Door: Bregje Kop Algemeen

BREDA - De gemeente Breda houdt een enquête onder inwoners over het aantal deelauto’s in de gemeente. Breda vraagt zich namelijk af of inwoners op meer deelauto’s zitten te wachten. 

De gemeente Breda en OnzeAuto onderzoeken de belangstelling om elektrische auto’s te delen met bewoners en organisaties. Dat doen zij door middel van een enquête. Deze enquête moet een beeld geven van de vraag naar het aantal deelauto’s in Breda. Het invullen van de peiling kan via de website en duurt zo’n 3 minuten. 

Deelauto’s
Het gebruiken van deelauto’s is vergelijkbaar met dat van deelscooters. Het enige wat je nodig hebt om de elektrische auto’s te delen is de app op je telefoon. Hiermee maak je een reservering en kun je de auto openen en sluiten. Je kunt de deelauto gebruiken voor een uurtje, maar je kunt er ook een weekendje mee weg of zelfs mee op vakantie.

Wat kost het?
Met een deelauto weet je precies wat je betaalt voor je auto. Wie regelmatig gebruik maakt van de deelauto, is voordeliger uit met een betaald abonnement. Hierdoor krijg je lagere uur- en kilometertarieven. Heeft iemand in jouw huishouden al een abonnement? Dan kun je gebruik maken van hetzelfde rijtegoed.

Deelnemers
Er zijn ongeveer tien deelnemers nodig om een elektrische deelauto te kunnen plaatsen. Als er voldoende belangstelling is, dan kunnen er nog dit jaar auto’s worden geplaatst. Door het invullen van de interessepeiling ontstaat er een goed beeld op welke locaties het kansrijk is om te starten.