Plassen moet tegen betaling in Urinetown
Plassen moet tegen betaling in Urinetown Foto: Mariska Mattijssen

Succesvol optreden NoNonsense laat van zich horen 

BREDA - Na twee jaar kon Stichting NoNonsense eindelijk weer optreden met NoNonsense laat van zich horen. Dat is een tussenoptreden, waarin de drie groepen van NoNonsense aan het publiek laten zien wat ze al geleerd hebben dit seizoen. En dat publiek dat kwam er, want het Belcrumhuis in Breda zat helemaal vol.

Urinetown

Dit jaar zullen voor het eerst in de geschiedenis van de stichting alle drie de groepen samen in de musical Urinetown staan. Dat is een logistiek lastige klus, want de Theatergroep voor volwassenen repeteert in cafe 't Rijens Vat in Rijen en de Teenzz (basisschool) en de Youngzz (middelbare school) in het Belcrumhuis in Breda. Toch lukt het de docenten Nick van Kuipers (zang en regie) en Mark Zielstra (dans), beiden geschoold aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, om er een geheel van te maken. Met gezamenlijke repetitiedagen wordt alles in elkaar gepast. Dat was ook te zien in het het optreden tijdens het openingsnummer van Urinetown, waarin alle 70 leden van de stichting meededen. Verder werden er ook andere nummers uit de musical gedaan en uit de musical Beestenbende van de Teenzz.

Urinetown gaat over een plaats waar er waterschaarste heerst en men mag alleen gebruik maken van openbare toiletten, tegen betaling aan het bedrijf Peace in Harmony. Een prima musical om rollen van alle leeftijden te verdelen over met name de Youngzz en de Theatergroep.


Verrassing

Aan het eind van het optreden was er nog een verrassing voor zowel de leden als het publiek: de aankondiging van de musical voor het komend seizoen. Ook dan gaan de drie groepen samen het toneel op, alleen gaat men van waterschaarste naar wateroverschot, want de Stichting brengt dan de musical Titanic op de planken. Maar eerst gaan de groepen hard aan het werk voor hun shows in juni in het Chassé Theater.[n]