Bavel J3
Bavel J3 Foto: BC Bavel

Spannende wedstrijden voor het team Bavel J3

BAVEL - Bij Badminton Club Bavel spelen vanaf dit seizoen alle jeugdleden die per 1 juli lid zijn in principe competitie bij BNL. Alle kinderen in de 4 jeugdteams van BC Bavel spelen dit jaar voor het eerst competitie. Wat was het in het begin spannend voor de jongens en meiden, maar wat doen ze het goed en wat gaan ze hard vooruit.


In de Badminton Nederland Competitie (BNL) kom je iedere tegenstander 2 keer tegen; 1 keer in een uitwedstrijd en 1 keer in de eigen zaal in Bavel. Deze week ontving Bavel J3 Veldhoven. De eerste keer dat ze hen tegenkwamen, verloren onze leden helaas met 7-1; genoeg ruimte voor verbetering dus. Zoals altijd werd er begonnen met de heren- en damesdubbel. Beide wedstrijden gingen goed tegen elkaar op. Helaas trokken bij beide wedstrijden de spelers uit Bavel net aan het kortste eind. Al was hier bij de meiden nog een verlenging voor nodig. Hierna begonnen de enkels; 1-tegen-1 dus. De 1e herenenkel was weer een spannende wedstrijd, hier trok Bavel aan het langste eind. Ook de 1e damesenkel ging goed op. Helaas moest de speelster uit Veldhoven ziek opgeven. Dat is nooit een leuke manier om te winnen, het betekende wel een 2-2 tussenstand. Ook de 2e heren- en damesenkel waren weer leuke wedstrijden. Bij de damesenkel nog met een 3e set. Deze beide enkels werden echter gewonnen door Veldhoven. Tenslotte stonden er nog 2 gemengddubbels op de planning. In de eerste gemengddubbel was weer een verlenging (24-26 zelfs) en een 3e set nodig, deze keer met winst voor Bavel. De 2e gemengddubbel werd door Veldhoven gewonnen. Uiteindelijk dus een 3 - 5 verlies, maar ook een mooi bewijs van de vooruitgang die de teamleden van Bavel J3 de afgelopen weken hebben geboekt. Daar mogen jullie trots op zijn; wij zijn dat in ieder geval wel/ook.

De uitslagen andere Bavel-teams: Geldrop BC 1-Bavel BC 1 5-3; Bavel BC 2-Sjhot BC/ Gilze 3 2-6; Bavel BC 3-Ribad BV 6 7-1; Bavel BC J2-Veldhoven BC J2 1-7; Bavel BC J3-Veldhoven BC J3 3-5.

Programma: Zaterdag 28 januari: Ooosterhout BC J5-Bavel BC J4; 09:45 FST J3-Bavel BC J2. Zondag 29 januari: 11:15 Bavel BC 1-BCH 2; 10:00 Gilze BC 2-Bavel BC 2; 12:00 Culemborg BC 4-Bavel BC 3; 11:15 Bavel BC J1-Zwaluwen de BC J1; 12:30 Gilze BC J2-Bavel BC J3.[n]