Drie van de in totaal vijf teams D die turnden in Vlijmen
Drie van de in totaal vijf teams D die turnden in Vlijmen Foto: Nadine Noorloos

BredaGym plaatst zich voor landelijke halve finale

BREDA - Afgelopen weekend werd er door verschillende turnsters en teams geturnd in zowel Vlijmen als Weert. In Vlijmen stonden de plaatsingswedstrijden van regio Zuid-West Nederland op het programma. In Weert werd er geturnd in de kwalificatie voor de landelijke halve finale turnen. BredaGym was goed vertegenwoordigd op beide wedstrijden en zette mooie resultaten neer.

Het team supplement E mocht op zondagochtend al vroeg beginnen in Vlijmen. 

Met een goede wedstrijd in een sterk deelnemersveld werden Evi Kops, Julia Sancho Galàn, Anouk van der Burgt, Joyce Wijnen en Floor Nuijten gezamenlijk 3e. 

Individueel mocht Evi ook de bronzen medaille in ontvangst nemen. 

Bij de senioren was er een ‘clean sweep’ met goud voor Julia, zilver voor Anouk en brons voor Joyce. Floor werd netjes 5e.

In de categorie pupil niveau 6 turnden Lotte Stiekema, Kate Sun, Fiene Oubrie, Shanevely Cijntje en Isis Broeken. Het team behaalde glansrijk het goud. Waar Lotte het hoogste cijfer op brug haalde turnde Shanevely naar een prachtige score van 12,700 op balk. Individueel behaalde in de categorie pupil 2 niveau 6 Shanevely het goud en Fiene het zilver. Lotte werd 9e en Kate 11e. Isis Broeken turnde naar goud bij de pupil 3 niveau 6.  
Voor de teams in supplement D was dit weekend de laatste plaatsingswedstrijd voor de halve finale voor het NK.

Het team D bestaande uit Indy Muller, Saar van Hemert, Madeau Bos en turnster Chiara Wesdorp van WIK st. Annaland had wat pech tijdens het inturnen. Indy bezeerde zich waardoor zij zich niet volledig kon geven tijdens haar oefeningen. De andere turnsters maakte er het beste van, maar zij moesten genoegen nemen met een 4e plaats op de wedstrijd. Het team D bestaande uit Leonie Kentrop, Vera de Jong en Nina van der Burgt turnde een goede wedstrijd, maar ook dit was niet genoeg voor een doorstroming.
Het team D bestaande uit Femke Stoof, Nikki Broeders, Lieve van de Vijver en Jasmijn Driedijk had juist in de voorbereidingen naar de wedstrijd toe enorme pech. Jasmijn was niet in staat naar Vlijmen af te reizen door een vervelend ongeluk en Femke en Nikki kampen al enige weken met een blessure. Het team draaide dan ook aangepast en vocht voor een goede klassering. Ze behaalden knap de zilveren medaille en hiermee mogen ze naar de halve finale van het Nederlands Kampioenschap.
Het vierde D team met Laurie Bakker, Lieke Steijaert en Aranka Meershoek turnde voortreffelijk en greep het zilver, waardoor ook zij geplaatst zijn voor de halve finale van het Nederlands Kampioenschap. Net als het team D bestaande uit Laura Roudaï, Noa van der Feer, Maja Knapen, Noor Brinkman en Liza van der Werf. Zij veroverde het goud in Vlijmen.

Weert

In Weert werd er geturnd door de senioren derde divisie. Fiona Lanser behaalde met een sterke wedstrijd de gouden medaille. 

Lieke Steijaert mocht het brons in ontvangst nemen en Carmen Kentrop werd 5e. Alle drie de turnsters hebben zich geplaatst voor de individuele halve finale van het Nederlands Kampioenschap.[n]