uitleg over de natuur
uitleg over de natuur Foto: Gilde De Baronie

Nieuwe aanpak natuurwandelingen Gilde De Baronie

BREDA - Doordeweeks 5-6 km wandelen in een mooi stukje natuur rondom Breda, afwisselend op dinsdag, woensdag of donderdag, in de even weken van het jaar!


Al jaren biedt Gilde De Baronie, in de even weken van het jaar, wandelingen aan voor liefhebbers van de natuur in de mooiste stukjes van De Baronie. Zo wandelt onze gids al 10 jaar op dinsdagmiddagen met een groep trouwe deelnemers door de natuur.

Vanaf dit jaar zullen meer gidsen ook op woensdag- of donderdagmiddagen belangstellenden door mooie stukken in en rond Breda leiden. De groep kan bestaan uit 10 -20 deelnemers. We nemen aan dat iedereen nog goed ter been is, want we wandelen vaak over onverharde paden in bos, heide of stuifzand.

Natuurlijk wandelen we in het Mastbos, maar ook in boswachterij Dorst, over de vele landgoederen, het Haagse Beemden bos en zelfs langs het Merkske op de grens tussen Nederland en Belgiƫ. Lijkt het je leuk en interessant loop dan eens 1-2 uur mee en luister naar de bijzonderheden die de gids te vertellen heeft. Een gezonde manier om je week te onderbreken en de natuur te ontdekken.

In de agenda op de website van Gilde De Baronie vind je de startlocaties en het programma van de komende maanden. Inschrijven hoeft niet. Kijk voor alle informatie op www.gildebaronie.nl/natuurwandelingen of mail naar natuurgidsen@gildebaronie.nl

Behalve natuurwandelingen biedt Het Gilde nog andere interessante activiteiten of cursussen aan, zoals stadswandelingen, fietstochten, computercursussen, POWERVoL en cognitieve fitness. Kijk op de website voor deze informatie www.gildedebaronie.nl of bel naar 076 5615158 (dinsdag en donderdag 14.00-16.00 uur).[n]