Laura Roudaï pakte het goud bij de junioren
Laura Roudaï pakte het goud bij de junioren Foto: BredaGym

5x eremetaal BredaGym op kwalificatie turnen dames

BREDA - In Vianen werden op 4 en 5 februari de 3e kwalificatiewedstrijden gehouden voor het Nederlands Kampioenschap. En opnieuw waren er weer meerdere podiumplaatsen voor BredaGym turnsters.


Op zaterdag kwam het 1e divisie team in actie. Danique vd Hof, Danisha van Mourik, Sophie Hollemans en reserve turnster Britt Ommering startte op de eerste twee toestellen niet helemaal zoals gepland. Zowel Danisha, als Danique en Sophie moesten hun balkoefening met een val bekopen en ook op brug werden er de nodige fouten gemaakt. Desondanks lieten deze meiden zich niet uit het veld slaan en turnde op vloer 3 zeer strakke oefeningen, waarmee het team naar de 1e plaats wist te stijgen. Met een ruime voorsprong mocht het team dan ook het goud in ontvangst nemen.


Zondag

Op zondag was het de beurt aan de junioren en senioren uit de 2e divisie voor individuele kwalificatie. 


Junioren

Hier turnde Laura Roudaï bij de junioren naar het goud, met op sprong voor het eerst ½ in - 1 ½ uit en een zeer strakke balk en vloeroefening. Op brug liet ze nog wat puntjes liggen, maar het bleek voldoende voor de 1e plaats. Zij werd op de voet gevolgd door Lieve v.d. Vijver, die een zeer stabiele wedstrijd turnde en nergens grote fouten maakte. Saar van Hemert ging op balk en vloer in de fout, maar eindigde door een goede brugoefening nog op de 5e plaats.


Senioren

Bij de senioren turnde Emma Monteban voor het eerst naar het podium en ging er met de bronzen medaille vandoor. Monteban turnde op brug een persoonlijk record en op vloer turnde ze, samen met clubgenootje Mees de Guchteneire, het hoogste punt in haar groep. De Guchteneire turnde niet geheel volgens kunnen, maar bleef weg van grote fouten. Mees eindigde als 5e. In de andere wedstrijdbaan turnde Dorine Berends ook naar het brons. Berends startte met drie zeer stabiele oefeningen, maar op het laatste toestel ging het even mis, en moest ze improviseren. Toch bleef het eindresultaat voldoende voor de 3e plaats.

Teamgenootje Anouk Helmer besloot vorige week om afscheid te nemen van de turnsport na 16 jaar als wedstrijdturnster actief te zijn geweest. Meerdere blessures weerhielden haar van het kunnen trainen op niveau. Helmer kan terugkijken op een succesvolle turncarrière waarbij ze op meerdere Nederlandse Kampioenschappen heeft gestaan en ook internationaal verschillende wedstrijden in actie is geweest en eremetaal mee naar huis heeft genomen.


Laatste kwalificatie

Zowel het team supplement D als alle individuele turnsters hebben zich met de 3 kwalificatiewedstrijden weten te kwalificeren voor de halve finale van het NK. Naast de 3 teams in supplement D en de 3 senioren 3e divisie die zich vorige maand al wisten te kwalificeren. 

Volgend weekend is de laatste kwalificatie voor de junioren 3e divisie, jeugd 2e divisie en de gehele 1e divisie.[n]