Bij De Honingraad is er altijd ruimte voor een gesprek
Bij De Honingraad is er altijd ruimte voor een gesprek Foto: Jos Op de Beek

Open dag De Honingraad druk bezocht

BREDA - De Honingraad is hét centrum voor leven met en na kanker in de regio Breda. Op zaterdag 4 februari organiseerde het inloophuis aan de J.W. Frisolaan 100 een open dag. Veel belangstellenden maakten van de gelegenheid gebruik om kennis te maken.


Kanker zet je wereld op z’n kop. Voor iedereen die, op welke manier dan ook, met kanker te maken heeft zijn er in Nederland zo’n 80 inloophuizen. Onder de overkoepelende vereniging IPSO bieden zij een luisterend oor, contact met mensen die hetzelfde meemaken en deelname aan ontspannende of creatieve activiteiten. Bij De Honingraad zijn dat onder andere schilderen, yoga, mindfulness en boetseren. 

“Veel mensen in Breda kennen ons gebouw aan de zuidelijke rondweg wel, maar hebben geen idee waar De Honingraad voor is”, zo vertelt Susan Lambeck. Afgelopen maand trad zij bij De Honingraad in dienst als coördinator. “Als mensen al weten dat het iets met kanker te maken heeft, hebben ze er vaak een verkeerd beeld bij. Het woord hospice heb ik in mijn eerste weken hier al diverse keren horen vallen. En dat is jammer. Ik hoop dat de open dag en alle activiteiten die we dit jaar nog meer gaan ondernemen, gaan bijdragen aan meer bekendheid. We zien elke dag weer dat een beetje afleiding, een gesprek en lotgenotencontact zo ontzettend veel kunnen betekenen in het leven met en na kanker. Het zou mooi zijn als we meer mensen met ons aanbod kunnen bereiken.

De Honingraad is bijna dagelijks geopend voor vrije inloop en activiteiten. Meer info: www.honingraad.nl of tel. 076 565 52 91.[n]