Zaterdag 11 februari

44 jaar rolstoelcarnaval

13:30 | Gemeenschapshuis De Koe

Op 11 februari houden wij weer ons jaarlijkse rolstoelcarnaval voor mensen met een beperking en hun begeleiders. Vooral zij hebben weinig gelegenheid om het feest der feesten te vieren met lotgenoten en rolstoelcarnaval Breda bied al 44 jaar de mogelijkheid om toch deel te nemen aan dit gratis toegankelijke grandioze feest. Een keur van artiesten en blaaskapellen luisteren deze middag op. De prinsen van Breda en t' Aogje komen ons ook nog verwelkomen. Gemeenschapshuis de Koe Ambachtenlaan 1 te Breda (Princenhage) zaal open vanaf 13.30 uur eindtijd 17.00 uur. Toegang gratis.

 

Zondag 12 februari

Kerkdiensten

Diverse kerken Breda

Dienst van Schrift en Tafel in de Protestantse Laurentiuskerk Ginneken: In de dienst (aanvang 10u) gaat op zondag 12 februari ds. Bert Kuipers voor. Ds was voor zijn emeritaat in 2018, Laurenspastor in de Rotterdamse Laurenskerk en is de voorzitter van het Coventryberaad. Het orgel wordt bespeeld door de organist Gijs van Spankeren; Protestantse gemeente Breda, zondag 12 februari: Lucaskerk, Tweeschaar 125: geen dienst. Gezamenlijke dienst in de Markuskerk. Markuskerk, Hooghout 96: ds. T. van Prooijen. Bevestiging/afscheid ambtsdragers. Aanvang 10:00 uur. Johanneskerk, Dreef 5: ds. M.G. Wagenvoorde. Aanvang 10:00 uur.

Natuurwandeling Galderse Heide

13:30 uur

BREDA - Zondag 12 februari wandelen de natuurgidsen van IVN Mark & Donge over de Galderse Heide. Als u mee wilt wandelen moet u vooraf inschrijven. U ontvangt daarna een bevestiging via e-mail met daarin de startlocatie. De wandeling start om 13:30 uur en duurt anderhalf tot twee uur. Meer informatie/inschrijfformulier op www.ivn.nl/afdeling/mark-donge/activiteiten.

 

Nootwaar viert 'Bijna lente'

15:00 | Het Witte Schaap

Nootwaar viert op zondag 12 februari dat de lente in aantocht is. Dat doet het koor tijdens een gezellige middag met twee optredens bij Café-zaal Het Witte Schaap aan de Wegedoornpage. Er staat een gevarieerde mix van muzieknummers op het programma. Nootwaar staat onder leiding van dirigent Marlies Bloemen en wordt voor de eerste keer begeleid door pianist Tuur Steeghs. De zaal is vanaf 14.30 uur open en het eerste optreden begint om 15.00 uur. De toegang is gratis.


Doneer een zaailing-dag

10.00 uur | Grintweg 18

Meer Bomen Nu organiseert een landelijke doneer-een-zaailing-dag. MeerBomenNu roept daarom iedereen op om zaailingen en stekken uit eigen tuin naar één van de vele inleverpunten te brengen. Vrijwilligers planten ze vervolgens op een geschikte locatie, waar ze wel kunnen uitgroeien. Zo plant Nederland samen miljoenen bomen voor klimaat en biodiversiteit! Het is fijn voor de ontvanger als de zaailingen zijn voorzien van een label met de soortnaam erop. De bomenhub van MeerBomenNu in regio Breda aan de Grintweg 18 is open op zaterdag 11 februari tussen 10 en 13 uur.  Komt dit niet uit! Kijk dan op www.meerbomen.nu/doneereenzaailing voor inleverpunten die open zijn op zondagmiddag 12 februari tussen 14 en 16 uur.

 

Maandag 13 februari

Aanmeldmiddag POWERVoL

14:00 | Gemeenschapshuis Vianden

POWERVoL is een initiatief van Gilde De Baronie. Het is een project voor senioren die willen investeren in hun persoonlijke groei, sociale netwerken en activiteiten. POWERVoL bestaat uit een reeks van vijf workshops. Als deelnemer ga je aan de hand van opdrachten en inspirerende thema’s onderzoeken waar je interesses en behoeften liggen. Je werkt vanuit je eigen situatie en maakt plannen voor de toekomst. Maandag 13 februari staan van 14.00 tot 16.00 uur de trainers je graag te woord. Bel naar 076 5615158. Meer info: www.gildebaronie.nl/powervol

 

Lezing

19:30 | Zuiderlicht

Maandag 13 februari wordt in Centrum Zuiderlicht, Kloosterlaan 138a Breda, de lezing 'Van Atlanta tot de Gouden Tijd' gegeven. Liesbeth de Groot vertelt over de oorzaak van de sterk veranderende tijd en de zgn. Gouden Tijd. Dit doet zij aan de hand van het kosmische Kennis Boek, waarvan zij zonleraar is. Aanmelden via email liesbethdegroot@outlook.com of 0649645026. 

 

KNNV Mossencursus

19:30 | Boerderij Wolfslaar

In de maand februari organiseert de KNNV afdeling Breda een thema-avond en excursie over mossen. Rob Vereijken, mossendeskundige bij KNNV Tilburg , zal de theoretische achtergrond aan de orde stellen, ondersteund met vele praktische voorbeelden. De leden van de mossenwerkgroep nemen de veldexcursie voor hun rekening. Meer info op: https://breda.knnv.nl/nieuws/mossencursus-2023/ Aanmelden: breda@knnv.nl Theorie-avond: maandagavond 13 februari; 19.30 uur 22.00 uur; Veldexcursie: zaterdagmiddag 18 februari; 13.00 uur tot 16.00 uur; bij vorst wordt een andere dag uitgezocht. Plaats: Bezoekerscentrum Wolfslaar, Wolfslaardreef 95.

 

De Koreaanse golf 'Hallyu'

20:00 | 

De Bredase antropoloog Evelien van Alphen over de Koreaanse golf: 'Hallyu'. Voor de Vereniging voor Volkenkunde geeft Van Alphen aan de hand van veel beeldmateriaal inzicht in de opkomst van Hallyu, de Koreaanse golf die het Westen lijkt te overspoelen. Van Alphen doet momenteel onderzoek naar dit fenomeen. Info: www.volkenkundebreda.nl

 

Dinsdag 14 februari

Het Franse Klavecimbel

15:00 | Mariëndal

Muzieksalon Spronk Breda presenteert het muziekverhaal 'Het Franse Klavecimbel' broeierige tijd, boeiende muziek. Spel en verhaal door klavecinist Lambert van Eekelen.

 

Woensdag 15 februari

Computerproblemen?

19:00 | Buurthuis De Poelewei

Computerproblemen? Kom naar de vrije inloopavond op woensdag 15 februari in De Poelewei in Breda vanaf 19:00 uur. Info: bel of mail naar Siem Mooren, 076-5320863, s.mooren2@kpnplanet.nl website: https://www.computerclub-brac.nl/

 

Donderdag 16 februari

Vertoning film Where are you Adam?

19:00 | BUas Campus - Klooster

De film Where are you Adam? komt weer naar Breda. De vertoning start op 16 februari om 19.00 uur bij Breda University of Applied Sciences. De film, is van de Oekraïense regisseur Aleksandr Zaporoshchenko. ‘Where are you Adam' geeft een kijkje in het leven van de Grieks-Orthodoxe monniken op het beroemde eiland Athos. De film is al in veel landen vertoond en zal in het Nederlands ondertiteld zijn. De filmmaker Oleksandr Plyska is ook aanwezig. Locatie: Fe 1.017 (Eerste etage, gebouw Frontier). 

 

Familieopstellingen in Bavel

19:30 |

Onze familie en onze voorouders spelen een veel grotere rol in ons leven dan we vaak beseffen. Soms bots je in je leven keer op keer weer op hetzelfde thema of probleem waar je maar geen helderheid in krijgt en dat je verhindert om voluit te leven. Een familieopstelling kan op een ontroerende en vaak wonderlijke manier inzicht geven in de onbewuste patronen die daar aan ten grondslag liggen. Donderdag 16 februari in Bavel. Aanmelden per e-mail; kees.robben@home.nl of bellen 06 12585050

 

Traodiesiejoownele inblaosaovond

Café Ginneken

Voor de 22e keer organiseert carnavalskapel Ââmpesâânt na een onderbreking van 2 jaar op donderdag 16 februari weer haar 'traodiesiejoownele inblaosaovond' in café 't Ginneken aan de Ginnekenweg 247. Dé gelegenheid voor de echte carnavalsvierder om in de stemming te komen voor het komende carnaval! Behalve Ââmpesâânt maken de topkapellen Huyluy, Loze Lavers en Aogse Bluf hun muzikale opwachting. Ook de Baron van 't Ginneken met hofhouding zal op deze avond niet ontbreken.

 

Vrijdag 17 februari

Het Beruchte Ontvluchte

16:00 | Brack

Wij houden echt wel van Carnaval, Headbangen is ook een soort van Hossen. Heb je er nou echt even helemaal geen zin in dan ben je bij Brack welkom om de confetti te ontvluchten. Vrijdag 17 februari 16.000- 00.00; Zaterdag 18 februari 12.00-00.00; Zondag 19 februari 12.00-22.00.