Afbeelding
Foto: Miss Teen Noord Brabant

De ‘mooiste tiener’ van Noord-Brabant komt uit Bavel

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BAVEL - De Bavelse Anouck van Heerden mag zich ‘Miss Teen of Noord-Brabant’ noemen. Ze werd tijdens de misverkiezing die op 11 februari plaatsvond verkozen tot de ‘mooiste’ tiener van de provincie en mag Noord-Brabant vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale in juli. Maar of het echt draait om mooi zijn? Anouck vindt van niet. Zij wil juist mensen inspireren.

Op zaterdagavond 11 februari 2023 vond in Theater de Maagd in Bergen op Zoom de verkiezing plaats van Miss Teen en Miss Beauty of Noord-Brabant. Een totaal van 34 dames, verdeeld over twee leeftijdscategorieën, streden om deze felbegeerde titels. Na verschillende rondes en een kort betoog was het Anouck van Heerden, 17 jaar uit Bavel, die zich Miss Teen of Noord-Brabant 2023 mocht noemen. 

Missverkiezingen staan vaak bekend als oppervlakkig. Maar dat is het absoluut niet, stelt Anouck. Zo deelt ze haar openhartig haar verhaal over hoe ze in de knel zat met haar mentale gezondheid. De jaren 2020 en 2021 waren namelijk niet haar beste jaren. Ze had last van haar mentale gezondheid en voelde zich onzeker. Toch heeft ze zichzelf kunnen herpakken. Door haar mentale pijn om te zetten naar fysieke pijn in de sportschool, heeft ze haar passie gevonden. En hoewel ze nog steeds onzeker kan zijn, is ze mentaal veel sterker geworden en laat ze zich niet meer zo snel beïnvloeden. “De titel betekent voor mij meer dan alleen maar het perfecte gezicht zijn. Ik wil andere meiden inspireren, want de hedendaagse wereld kan soms hard zijn en veel van je vragen. Door mijn eigen verhaal te delen, wil ik anderen laten inzien dat er altijd een weg terug is naar de top en dat je er mag zijn, ertoe doet en trots kunt zijn op jezelf.” Ze benadrukt dus dat een miss beauty verkiezing niet gaat om wie het mooiste meisje is, maar om jezelf kunnen en mogen zijn. Haar boodschap is duidelijk: jezelf kunnen accepteren en jezelf mogen zijn is het belangrijkste wat er is.

De winnaar in de oudere leeftijdscategorie Miss Beauty is de 22-jarige Mirjam de Jonge uit Etten-Leur. Deze twee winnaressen zullen op 1 juli strijden voor een nationale titel tijdens de finale van Miss Teen en Miss Beauty of the Netherlands in Studio 21 te Hilversum. 

Anouck werd niet alleen verkozen tot Miss Teen Noord-Brabant, maar ook tot Miss WOD4LIF(V)E 202. Dat is de hoofdsponsor van het evenement. Ze zal het gezicht worden van deze stichting en samen met hen een aantal mooie acties ondernemen.