Afbeelding
Foto: Gemeente Breda

Breda verlaagt de tarieven voor parkeergarages en inloopstraten

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Kort parkeren in de parkeergarages van de gemeente Breda is vanaf nu goedkoper. Een uur parkeren in de Barones of Concordia kostte 2,50 euro, dat wordt 2,36 euro. In de Chasséparking, De Prins of het Turfschip gaat het tarief van 2 euro naar 1,88 euro per uur. In de inloopstraten naar het centrum is het eerste half uur parkeren gratis.   

Een aantrekkelijke stad, is ook een goed bereikbare stad. Het college van B&W vindt het daarom belangrijk dat bezoekers makkelijk en betaalbaar kunnen parkeren in en rondom het centrum. De gemeentelijke parkeergarages leveren hier een belangrijke bijdrage aan. “We hebben in Breda vijf mooie parkeergarages”, legt wethouder parkeren Jeroen Bruijns uit. “Om de parkeerdruk in de straten te verminderen, hebben we het liefst dat bezoekers zoveel mogelijk gebruik maken van de parkeergarages. De kosten willen we daarom zo laag mogelijk houden. Zo laten we zien dat we een gastvrije stad zijn en komen we daarmee de ondernemers in de binnenstad tegemoet in deze lastige tijden.”

In de parkeergarages rekenen bezoekers af per kwartier. De tarieven blijven verder zowel in de garages als op straat ongewijzigd. Dat betekent dus ook dat het voordelige dag- en avondtarief voor de garages blijft. Zo is een dagkaart in het Turfschip, De Prins of Chasséparking 10 euro. Tussen 18.00 en 9.00 uur de volgende dag parkeren, kost in alle vijf de garages 5,50 euro.

Inloopstraten
De Nieuwe Ginnekenstraat, Boschstraat, Korte Boschstraat, Haagdijk en Nieuwe Haagdijk zijn zogenaamde inloopstraten voor het centrum. Hier kort parkeren, om bijvoorbeeld even een boodschap te doen, maakt de gemeente Breda ook aantrekkelijker. Het eerste kwartier parkeren was al gratis en dat is vanaf nu verlengd naar een half uur. Aanmelden bij de automaat of met een mobiele parkeerapp blijft wel nodig om hier gebruik van te maken.

Pinpas of creditcard
Enkele jaren geleden is al de contante betaling van het parkeergeld op straat in Breda gestopt. In de parkeergarages kan straks ook alleen nog met de pinpas of creditcard betaald worden. Hier werd ook nog nauwelijks met contant geld betaald.