Afbeelding
Foto: Odette Bosman

Cadetten gaan het ijs op om ernstig zieke collega Oliver te steunen

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - De cadetten van de KMA hebben vandaag op de ijsbaan in Breda een schaatsclinic gehad. Die clinic is een voorbereiding op de deelname aan de De Hollandse 100: een fundraiser voor betere behandeling van lymfeklierkanker waar 90km gefietst en 10km geschaatst. Zij doen hieraan mee voor hun collega Oliver, bij wie lymfeklierkanker is vastgesteld.

5 September 2022: Oliver start samen met tientallen anderen zijn opleiding aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda. Zij worden hier opgeleid voor het officierschap waarbij kameraadschap en verbondenheid belangrijke aspecten zijn binnen hun ontwikkeling naar militair leider. Niet veel later blijkt dat Oliver lymfeklierkanker heeft, stadium IV. Zijn collega cadetten zijn geschokt, voelen zich machteloos en besluiten in actie te komen:

“Toen het nieuws van Oliver ons bereikte, raakte dat ons diep. Hij is niet alleen een collega maar vooral een hele goede vriend, die nu bezig is met zijn strijd tegen Lymfeklierkanker. We kunnen hem niet direct helpen met zijn strijd, maar het motiveert ons om hem te steunen met onze deelname aan deze actie. Des te meer zijn wij toegewijd om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar deze afschuwelijke ziekte,” aldus team KMA

Oliver’s hele peloton en de commandant schreef zich in voor De Hollandse 100: een fundraiser voor betere behandeling van lymfeklierkanker waar 90km gefietst en 10km geschaatst. Ook Oliver’s tweelingbroer is van de partij. “Deze sportieve prestatie is niet zomaar iets en 90km fietsen en 10km schaatsen brengt ons nog dichter bij elkaar’”, zegt een van de cadetten. 


De Hollandse 100 vindt plaats op 19 maart

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding