Vrijdag 10 maart

Bingo pluspunt de Wisselaar

14:00 | Pluspunt de Wisselaar

Op 10 maart organiseren we op het pluspunt de Wisselaar weer een gezellige bingo. Het is ook mogelijk om een combi te reserveren voor een bingo met lunch vooraf. Voor vragen en het reserveren van de combi bingo kunt U contact opnemen via tel. 076 5139487.

 

Bal des Voorpret Bingo

20:00 | Gemeenschapshuis de Biesdonk

10 maart weer een super gezellige bingo, Gemeenschapshuis de Biesdonk, zaal open 19:00, aanvang 20:00. Einde 22:30

 

Rondleidingen

14:00 | Grote kerk

Stadswandelingen: Donderdag t/m Zaterdag 14.00 uur vanaf ingang Grote Kerk; Torenbeklimmingen Donderdag t/m Zondag 14.00 en 15.00 uur (vanaf 12 jaar) vanaf ingang Grote Kerk; Rondleiding Kasteel van Breda, Door het Valkenbergpark en het uitsluitend door digitale aanmelding terrein van de K. M. A. en informatie zie www.gildebaronie.nl/stadsgidsen/ iedere Zaterdag 14.00 uur m.u.v. zaterdag 18 maart.

 

Kennismaken met Humanisme

19:30 | Mondiaal Centrum Breda

Hoe kan je bijdragen aan meer verbondenheid? Hoe blijf je kritisch én open, ook als iemands mening sterk verschilt met de jouwe? Hoe kan je omgaan met tegenstrijdigheden tussen je kernwaarden en je leefstijl? Ontdek in 2,5 uur wat het humanisme kan betekenen voor je (nieuwe) antwoorden. Denkers als Erasmus, Arendt en Manschot helpen je hierbij. Op vrijdag 10 maart is er een editie in Breda. Geef je op! https://www.humanistischverbond.nl/agenda/cursus-kennismaken-met-humanisme-breda/

 

Wittgenstein Project

20:15 | Nieuwe Veste

Onder de titel 'Van mijn hand - Paul Wittgenstein, zijn erfenis en de toekomst' vindt vrijdag 10 maart een speciaal concert-met-verhaal plaats in Nieuwe Veste Concertzaal. Pianist Folke Nauta, klarinettist Lars Wouters en Prisma Strijktrio nemen de luisteraar mee op een reis langs verlies, veerkracht en creatieve triomf. De teksten worden gelezen door Herman van Tongerloo. Het concert vindt plaat in Nieuwe Veste Concertzaal, aanvang 20.15 uur. Kijk voor verdere informatie en kaartverkoop op www.nieuweveste.nl.


 

Zaterdag 11 maart

Zit- en ligconcert

20:00 | Sacramentskerk

Cappella ex Occasione brengt, in samenwerking met het Brabant Chamber Orchestra, 11 maart om 20.00 u in de Sacramentskerk, Zandberglaan 58 te Breda, Eternal Light, muziek om te ondergaan. Het eerste deel van het concert is liggend te beluisteren. Liefhebbers (maximaal 50) kunnen zelf een matje meenemen om op te liggen, voor het tweede gedeelte blijven stoelen beschikbaar. Daarnaast is er om 19.15 u een inleiding door Evelien Holster. Deze is voorafgaand te boeken. Kinderen t/m 16 jaar gratis. Kaarten zijn digitaal te koop via www.cappellaexoccasione.nl, via de leden, of de kassa bij de kerk.

 

Zondag 12 maart

StoryTrail Theaterwandeling

14:00 | Binnenstad Breda

De geschiedenis van Breda beleven? Dat kan tijdens de StoryTrail stadswandeling op zondag 12 maart. Acteur Erik de Beweerde van Theatergezelschap Stadsavonturen neemt je mee op een tocht vol historische stadsverhalen. De StoryTrail stadswandeling Breda begint om 14.00 uur. Reserveren is noodzakelijk: www.StoryTrail.nl/stadswandeling/breda. Reserveer nu met kortingscode STORYTRAIL-7337KRT

 

Jazzconcert

14:30 | Vredenbergh

Jazzorkest High Five Plus verzorgt een jazzconcert in de New Orleans traditie voor de bewoners van Woonzorgcentrum Vredenbergh Breda. Ook niet bewoners zijn van harte welkom. Entree gratis.


 

Protestantse Gemeente Breda

10:00 | Protestantse Gemeente

Protestantse Gemeente Breda zondag 12 maart: Lucaskerk, Tweeschaar 125: Kerk gesloten. Gezamenlijke dienst in Markuskerk. Markuskerk, Hooghout 96: ds. T. van Prooijen. Aanvang 10:00 uur. Johanneskerk, Dreef 5: ds. R. Agterhuis. Aanvang 10:00 uur.

 

IVN natuurwandeling

13:30 | 

Zondag 12 maart wandelen de natuurgidsen van IVN Mark & Donge door het parkachtige bos van landgoed Oosterheide. Start om 13.30 uur en duurt anderhalf tot twee uur. Als u mee wilt wandelen moet u vooraf inschrijven via onze website. U ontvangt daarna een bevestiging via e-mail met daarin de startlocatie. Meer informatie en het inschrijfformulier kunt u vinden op www.ivn.nl/afdeling/mark-donge/activiteiten.

 

Maandag 13 maart

Lezing Trees van Rijsewijk

20:00 | De Nieuwe Veste

Maandag 13 maart van 20.00-22.15 uur in Concertzaal v.d Nieuwe Veste, Molenstraat 6, Breda. Info: www.volkenkundebreda.nl. Solo fietstocht door Nepal en India. Trees van Rijsewijk, voormalig lerares, zegde in 1986 haar baan op en gaf haar leven een resolute nieuwe wending. Zij volgde een cursus rijwiel herstellen en kocht een enkeltje India. Over de solo fietsreis van 15.000 km. die volgde zal ze komen vertellen aan de hand van kleurrijk beeldmateriaal. 

 

Dinsdag 14 maart

Lezing Gilde de Baronie

14:15 | Woonzorgcomplex Hagedonk

Serie Lezingen in samenwerking met de Salonbibliotheek. Lezing 'Het Begijnhof van Breda'. Het ontstaan van de Begijnenbeweging en de geschiedenis van het Bredase Begijnhof vanaf 1267. Dinsdag 14 maart 14.15 uur. Presentatie door Jan Korebrits. Woonzorgcentrum Hagedonk/ Boekendonck, Markt 5a1, Prinsenbeek, toegang gratis.

 

Muziek heeft alles

15:00 | De Nieuwe Veste

In het kader van de Boekenweek verzorgt Muzieksalon Spronk in samenwerking met Bibliotheek Nieuwe Veste in de Concertzaal en óók in Mariëndal een muziekverhaal met de titel “Muziek hééft alles”. Door fluitist Rogier de Pijper en pianist Maurick Reuser. Dinsdag 14 maart 15.00u Mariëndal Duivelsbruglaan 13, Breda. Donderdag 16 maart 20.15u Concertzaal Nieuwe Veste, Breda. Inloop: een half uur voor aanvang. Reserveer kaarten via www.muzieksalonspronk.nl/muziek-heeft-alles

 

Woensdag 15 maart

Kleuterzingen en theeleuten

9:00 | Kooracademie

Drie bijeenkomsten op woensdagochtend 15, 22 en 19 maart van 9:00-tot 10:00. Lekker zingen met vriendjes en vriendinnetjes voor de kleuters en rustig kletsen voor de ouders. De muzikale invulling van deze bijeenkomsten worden verzorgd door de zangprofessionals van de Kooracademie Breda. Voor deze versie is dat onze docent Rolf Boertien. Meer weten en/of aanmelden kijk op www.zingeniscool.nl of via de Sport-Cultuurintro.

 

Computerproblemen?

19:00 | Buurthuis De Poelewei

De Clubavond van de Bredase Computerclub op woensdag 15 maart komt te vervallen. De eerstvolgende Clubavond wordt gehouden op woensdag 22 maart vanaf 19:00 uur in Cultureel Centrum De Poelewei in Breda. Info: bel of mail naar Siem Mooren, 076-5320863, s.mooren2@kpnplanet.nl

 

Literaire avond

20:00 | Café Oncle Jean

Waarom komen zoveel Afrikaanse vluchtelingen in Italië terecht? Wat heeft dat, behalve de geografische ligging, met de geschiedenis te maken? Inleidingen door Emilia Menkveld, literair vertaler uit het Italiaans en literair recensent en eindredacteur voor de Volkskrant, en Wytske Versteeg, romanschrijfster, publiciste (NRC, Groene Amsterdammer etc.); meest recente boek: Het gouden uur. Kaarten: http://www.cafelivre.nl/cafelivrekaarten.html

 

Donderdag 16 maart

Snert-fietstocht

10:00 | speelbos Bouvigne

Dit is de tweede snerttocht van deze winter. De fietsgidsen van Gilde De Baronie organiseren deze tocht als ‘warming up' voor het nieuwe fietsseizoen. Het is een tocht waarbij we de lunch opluisteren met een lekkere kop erwtensoep met roggebrood en spek. Dat betekent wel dat voor deze tocht een aangepaste prijs geldt. Vanaf 29 maart gaan onze wekelijkse fietstochten weer van start. www.gildebaronie.nl/fietstochten