Afbeelding

West-Brabant Waterbreed is er klaar voor!

BREDA - Woensdag 15 maart vinden de waterschapsverkiezingen plaats. Voor West-Brabant Waterbreed zijn Niels Mureau uit Wagenberg en Clasien de Regt uit Etten-Leur in de race voor een plek in het algemeen bestuur van waterschap Brabantse Delta.

West-Brabant Waterbreed is de lokale waterschapspartij van West-Brabant en is niet verbonden aan landelijke politieke bewegingen. Op de kandidatenlijst staan 50 kandidaten die verspreid over het hele werkgebied wonen. Op die manier hebben we binding met de praktijk en korte lijnen met onze inwoners en bedrijven. Meer informatie over onze partij en onze speerpunten staat op de website www.west-brabantwaterbreed.nl. We zijn ook te vinden op Facebook en LinkedIn.

Het algemeen bestuur van waterschap Brabantse Delta neemt besluiten over droogte, water vasthouden, veiligheid van dijken en het zuiveren van rioolwater. Alleinwoners en bedrijven betalen hiervoor waterschapsbelasting. Daarom is het belangrijk op 15 maart te gaan stemmen!


Niels Mureau is lijsttrekker van West-Brabant Waterbreed. Niels is lid van het dagelijks bestuur van het waterschap en verantwoordelijk voor de rioolwaterzuiveringen en de bestrijding van verdroging. In Wagenberg woont en werkt hij op hoeve ’t Boschend, een natuurinclusieve boerderij met koeien, paarden en natuurbeheer. Niels: “Het waterschap is bij veel mensen onbekend, maar doet ontzettend belangrijk werk. Daar blijf ik me graag voor inzetten. Voldoende water van goede kwaliteit is van levensbelang voor het buitengebied en voor de stad. Met West-Brabant Waterbreed zoeken we naar oplossingen. Samen aan de slag!”.


Clasien de Regt staat op nummer 2 van de kandidatenlijst. Clasien woont in Etten-Leur en is van huis uit goed thuis in het buitengebied. Ze is raadslid in Etten-Leur en wil haar kennis en ervaring graag inzetten voor het waterschap. Clasien: "We hopen dat iedereen 15 maart gaat stemmen en natuurlijk het liefst op lijst 4 West-Brabant Waterbreed!”[n]