Afbeelding
Foto: Gemeente Breda

Twee lintjes voor Bredaas echtpaar na jarenlange inzet voor ‘Blijf Actief’

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Het echtpaar Clemens en Willy van de Rijke is dinsdagmiddag verrast met een Koninklijke Onderscheiding. Zij krijgen beiden een lintje voor hun inzet voor ‘Blijf Actief’, een wekelijkse wandelactiviteit voor mensen met dementie.

Al sinds 2000 organiseren Clemens en Willy van de Rijke Blijf Actief. Dat is een wekelijkse wandelactiviteit voor mensen met dementie in het mastbos in Breda. Het echtpaar zorgt samen voor de ontvangst in de kantine van de atletiekvereniging SPRINT en begeleiden de wekelijkse wandeling. Ook de mantelzorgers of partners gaan mee en na afloop is er koffie. 

Clemens van de Rijke is de kartrekker van het initiatief. Hij stuurt ed vrijwilligers aan, regelt de rolstoelen en organiseert bij slecht weer activiteiten in de kantine. Willy Van de Rijke stimuleert de sociale cohesie binnen de groep en besteedt aandacht aan de verjaardagen van de deelnemers en feestdagen. 

Dinsdagmiddag werd het echtpaar verrast door burgemeester Paul Depla. De heer en mevrouw Van de Rijke worden beiden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.