Zaterdag 1 april

Reünie

13:30 | Buurthuis Geeren noord

Jack van Poppel organiseert een reünie (Brabantpark, Heusdenhout, Driesprong) op zaterdagmiddag 1 april van half 2 tot half 8. Het is gratis entree en wordt gehouden in het buurthuis, Philips Lammekensstraat 30, 4827 CM in Breda. Er wordt ook een loterij gehouden en de opbrengst gaat naar de hartstichting.

 

Kerkdiensten 

19:00 | Augustinusparochie Breda

Augustinusparochie: Franciscuskerk: 19.00 uur Eucharistieviering. Voorganger R. Lobo svd; Michaelkerk: 19.00 uur Taizéviering. Voorganger diaken V. de Haas

 

Rocking Old Chap

14:30 | Het Rondeel

In 't Rondeel, Kloosterlaan 14, Breda. Rocking Old Chap met in het voorprogramma SoiL: Vic van den Bosch. Met in de pauze The Shadowsman! https://vicsgitaarschool.nl/ - info@thequeenofclubs.nl


 

Kapellenfestival Ongeloofeloos

20:00 | Herberg Het Roode Hert

Bredase carnavalskapel Ongeloofeloos is opgericht op 1 juli 1987. Helaas viel ons 33 jarig jubileum midden in de coronatijd en hebben we ons feestje moeten uitstellen. Wij gaan ons 33,33 bestaan vieren op zaterdagavond 1 april in herberg Het Roode Hert, Haagse Markt 34 te Breda, met een kapellenfestival.

 

Zondag 2 april

Postzegelruilbeurs Breda

9:30 | Clubhuis de Toss

Postzegelvereniging Breda organiseert op zondag 2 april een postzegelruilbeurs in het clubhuis De Toss, Valkenierslaan 285a Breda. Open van 9.30 tot 12.30 uur. Toegang en parkeren gratis. Info: www.pvbreda.nl.

 

Expositie Prinsenbeeks Recordboek

13:30 | Museum de Rijf

Veertig jaar geleden werd dit boek ten doop gehouden tijdens de toen bekende Volksfeesten in Prinsenbeek. Het opheffen van de gemeente Prinsenbeek op 1 januari 1997 betekende ook het einde van het boek. Er staan 107 zeer diverse en gevarieerde records in. Allemaal gevestigd door Prinsenbekenaren. Museum de Rijf, Brielsedreef 39a, Prinsenbeek. Zondag 2 april en 7 mei (13.30-16.30 u)

 

Lappen vol Smart

15:30 | café het Ginneken

Lappen vol Smart zingt de winter van zich af in Café ’t Ginneken op zondagmiddag tot 18.00 uur, Ginnekenweg 247 in Breda. (Zie ook: www.lappenvolsmart.nl)

 

Klassiek concert

16:00 | ontmoetingscentrum De Vlieren

Zondag 2 april brengt SymCo onder leiding van Amin Ebrahimi een energiek concert. Reserveer via de website www.symcobreda.nl

 

Passion in Breda

10:00 | Marcuskerk

Projectkoor Amici Musicali, onder muzikale leiding van Ronald Tichelaar, geeft in de Paastijd twee uitvoeringen. In twee alternatieve vieringen zingen we eigentijdse nummers, liedjes uit JCS en wordt het Passieverhaal verteld. Zondag 2 april 10.00 uur in de Markuskerk in Breda. Kaartjes of reserveren is niet nodig.

 

Kerkdiensten

10:00 | Diverse kerken

Markuskerk, Hooghout 96, 10.00u Passion viering, muzikale vertelling van het lijdensverhaal van Jezus met projectkoor Amici Musicali; thema van de viering is 'Verbinding'. Voor iedereen gratis toegankelijk.

 

Lenteconcert Entre-Nous en Song

14:00 | 't Web

Het concert wordt gegeven door Entre-Nous uit Teteringen en Song uit Bavel. De samengevoegde orkesten staan onder leiding van dirigent Ad de Klijn.

 

Zydeco blues en Balkanband Vuig

17:00 | Bierreclame Museum

Zondag 2 april treedt op bij het Bierreclame Museum de geweldige Zydeco-Balkanband Vuig. Het optreden begint rond 17 uur en toegang is natuurlijk gratis. Kijk op www.vuigband.nl. Bierreclame Museum, Haagweg 375.

 

Maandag 3 april

Literatuur & Muziek

15:00 | De Nieuwe Veste

In samenwerking met Muzieksalon Spronk en de Vrije boekhandel, biedt Bibliotheek Breda met haar serie Literatuur & Muziek in april, weer een bijzonder programma. www.muzieksalonspronk.nl/zeven-laatste-zinnen Bij deze aflevering van Literatuur & Muziek, is Kees van der Spek verteller en speelt Jetje van Wijk piano.

 

Bingo

13:30 | Kantine VV Bavel

Maandag 3 april bingo-middag in de kantine van vv Bavel, Bavelse Hei 7, Bavel. Aanvang 13.30 uur, kantine open vanaf 13.00 uur.

 

Lezing Alzheimer Café

19:30 | De Breedonk

Alzheimer Café Breda nodigt u uit voor de maandelijkse café avond. De notaris legt uit wat van belang is om te regelen wanneer er sprake is van een diagnose Dementie. De bijeenkomst vindt plaats op maandag 3 april in De Breedonk, Willem van Oranjelaan 17, 4837 AJ Breda. Aanvang 19.30 uur, deur open vanaf 19.00 uur.

 

Dinsdag 4 april

Met natuurgids door het Voorbos

13:30 | De Fazant

Het Ulvenhoutse Voorbos is een Natura2000 gebied. Dat betekent dat het bos Europees gezien bijzondere natuurwaarden heeft die beschermd en versterkt moeten worden. Informatie: www.gildebaronie.nl/natuurwandelingen

 

Woensdag 5 april

Wandelen

10:00 | Informatiepunt Haagse Beemden

Informatiepunt Haagse Beemden komt graag in contact met bewoners die het gezellig vinden elke woensdagochtend te wandelen met een wandelbegeleider. Deelname is gratis. Je wandelt in eigen tempo met een afstand tussen de 3 en 6 kilometer. We starten woensdag 5 april om 10.00 uur bij de Katerdonk 38 (kantoor woningcorporatie Alwel).  Aanmelden via email@infopunthb.com of kom langs op woensdagochtend Katerdonk 38. 

 

Donderdag 6 april

Kerkdiensten Goede Week

19:00 | Augustinusparochie Breda

Augustinusparochie: Donderdag 6 april (Witte Donderdag): Michaelkerk: 19.00 uur Eucharistieviering. Voorgangers: R. Lobo svd, R. Supardi svd, diaken V. de Haas. 

 

Bachs Johannes Passie

20:00 | Podium Zandberg58

Graag nodigen wij u uit voor het bijwonen van een unieke Johannes Passion van J.S. Bach onder leiding van Ad van Unen in een editie van Klaas Hoek. Kaarten kunt u eenvoudig bestellen via www.personare.org/kaartverkoop

 

Het leven van Willem van Oranje

20:00 | Waalse Kerk

Op 6 april zal René van Stipriaan op verzoek van de Stichting Vrienden van Brabantse Landgoederen een lezing verzorgen met de titel 'Het leven van Willem van Oranje met in het bijzonder zijn relatie met het Hertogdom Brabant'. De lezing wordt gehouden in de Waalse Kerk, Catharinastraat 83, 4811 XG Breda. Aanmelden door een email te sturen naar info@brabantselandgoederen.eu. Voor Vrienden en vrijwilligers van de bij de stichting aangesloten landgoederen is de toegang tot de lezing gratis.

 

Rivierkreeften in Nederland

20:00 | Gemeenschapshuis De Wegwijzer

West Brabantse Vogelwerkgroep nodigt u uit voor de maandelijkse lezing, deze keer over Rivierkreeften in Nederland. Bram Koese is werkzaam bij Naturalis/EIS, specialist aquatische macrofauna en geldt als dé expert Amerikaanse rivierkreeft. De Lezing gaat met name over de mate waarin een aantal vogels ze inmiddels eten.  Aanmelding via lezingen@westbrabantsevwg.nl. Toegang is gratis.


Vrijdag 7 april

Kerkdiensten Goede Week

15.00 | Augustinusparochie Breda

Vrijdag 7 april (Goede Vrijdag): Lucaskerk: 15.00 uur Kruisweg; 19.30 uur Oecumenische viering. Voorgangers ds. T. van Prooijen en P. van Gurp; Franciscuskerk: 15.00 uur Kruisweg; voorganger R. Lobo svd; Annakapel: 15.00 uur Kruisweg. Voorganger M. de Ridder; Willibrorduskerk: 15.00 uur Kruisweg. Voorgangers diaken V. de Haas en H. Oomen; Michaelkerk: 19.00 uur Gebedsviering. Voorgangers R. Lobo svd, R. Supardi svd, diaken V. de Haas