Afbeelding

Bredase An loopt mee met de LoveLifeRun: ‘Bijzonder evenement’

Door: Bregje Kop Algemeen

BREDA - 255 deelnemers verdeeld over 65 teams. Op zaterdag 4 juni gaat de LoveLifeRun weer van start in Breda. (Ex-)kankerpatiënten en hun naasten/behandelaars lopen dan vijf of tien kilometer door de straten van Breda om geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Eén van die deelnemers is de Bredase An Smits-Verschueren.

In 2021 werd de Bredase An Smits-Verschueren vijftig jaar. Ze ontving daarom een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek. Uit dit onderzoek bleek dat An een tumor had in haar borst. Behandelingen waaronder een operatie, chemotherapie en bestralingen, volgden. Bij Revant doorliep de Bredase een revalidatietraject. “Daar zag ik op een gegeven moment een foldertje over de LoveLifeRun liggen in de wachtkamer”, vertelt Smits-Verschueren. “Het leek me toen leuk om mee te doen aan de editie in mei, maar achteraf was ik wat te voorbarig”, aldus An. “Doordat de behandelingen wat tegenvielen, lukte het mij nog niet om mee te doen aan de editie van vorig jaar. Maar dit keer doe ik wel mee!”

Trainingen
Momenteel is An hard bezig met trainen voor de run. “We trainen iedere zondagochtend in het Mastbos”, legt An uit. “Dit doen we onder leiding van John. Er zitten best wel wat mensen in ons groepje die al eerder mee hebben gedaan aan de LoveLifeRun. Dat - samen met alle donaties, natuurlijk - is echt een drijfveer voor mij.”

Op zaterdag 4 juni doet An mee aan de vijf kilometer. “Er zitten in ons team wel een paar helden die de tien kilometer gaan doen, maar de meesten lopen er vijf”, aldus Smits-Verschueren. “Ik heb nog nooit eerder aan een hardloopwedstrijd meegedaan. Mijn doel is echt om die vijf kilometer uit te lopen. Daarnaast vind ik het heel belangrijk om in beweging te zijn. Wat voor mij de LoveLifeRun zo bijzonder maakt, is dat je ‘m loopt met mensen die ongeveer hetzelfde mee hebben gemaakt als jijzelf. Zij willen allemaal, net zoals ik, ook vooruit in hun leven.”

Tijdens de LoveLifeRun lopen niet alleen (ex-)kankerpatiënten mee; ook hun naasten en/of behandelaars kunnen meedoen. “Ons team heet ‘The Queen of the South’, en bestaat uit mijn man en ik”, aldus An. “Helaas is mijn man nu geblesseerd, daardoor loopt mijn zoon nu mee.” Via de website van Fight Cancer kunnen mensen geld doneren aan een team. Het team van An heeft tot nu toe al 1162 euro opgehaald.

An heeft heel veel zin in de LoveLifeRun. “Het wordt echt een leuke uitdaging!”, zegt ze. “Ik verwacht dat er veel naasten langs de lijn zullen staan om ons aan te moedigen. Super!”