Afbeelding
Foto: Gemeente Breda

Foutgeparkeerde fietsen voortaan naar nieuw depot aan Steenen Hoofd

Door: Bregje Kop Algemeen

BREDA - De komende twee weken worden Bredanaars die hun fiets foutparkeren hierop geattendeerd met een rood zadelhoesje. Vanaf 4 juni worden foutgeparkeerde fietsen overgebracht naar het nieuwe fietsendepot aan het Steenen Hoofd. 

De handhavers van de gemeente halen elk jaar zo’n 5500 foutgeparkeerde fietsen weg. “Dit wordt gedaan omdat de fietsen voor onveilige verkeerssituaties zorgen, de weg blokkeren voor hulpdiensten of een rommelig straatbeeld geven”, aldus de gemeente. De eigenaar kan zijn fiets weer ophalen bij het fietsdepot. Dit kost 25 euro.  

Regels weggezakt  
“Nu de zon meer schijnt, wordt er ook meer gefietst. Dat stimuleren we graag met onze vijf gratis stallingen en de pop-up stallingen die we plaatsen bij evenementen en NAC”, aldus wethouder Jeroen Bruijns. “Toch merken we dat na de winter er meer fietsen op plekken staan waar ze niet horen. De regels zijn wat weggezakt. Met de campagne ‘Fiets ‘m de stalling in’ frissen we de kennis hopelijk weer wat op. Want we willen de stad graag netjes en veilig houden, maar snappen ook dat niemand zit er op zit te wachten om zijn fiets op te halen in het depot.”

Fietsen die fout geparkeerd staan worden daarom tot en met 4 juni niet meteen weggehaald, maar krijgen een zadelhoesje. Wie de QR-code op de hoes scant, vindt informatie over het nieuwe fietsdepot en de vijf gratis fietsenstallingen aan de Concordiastraat, Haven/Kraanstraat, Nieuwstraat, Oude Vest en in het Turfschip. “Rijwielen die voor gevaarlijke situaties zorgen worden wel direct naar het depot gebracht.”

Omdat het huurcontract voor het fietsdepot in Faam aan de Liniestraat afliep, is het fietsdepot verplaatst naar het Steenenhoofd 2.