Afbeelding
Foto: Star-shl

Star-shl opent tweede Bredase locatie in nieuw Medisch Centrum Westerhage

BREDA - Sinds een aantal maanden heeft Star-shl een nieuw diagnostisch centrum op de Muizenberglaan 13 in Breda. Deze tweede locatie is gevestigd in het nieuw Medisch Centrum Westerhage. “Een mooie aanvulling op ons reeds bekende diagnostische centrum op de Ignatiusstraat in Breda.”


Zo’n zestien jaar geleden begon het idee van een Medisch Centrum in de Haagse Beemden te spelen in het hoofd van huisarts Ronald Roothans. “Het was eigenlijk een droom die ik al had toen ik nog bezig was met de huisartsenopleiding”, aldus Roothans. Uiteindelijk liet de daadwerkelijke realisatie van het Medisch Centrum langer op zich wachten dan Roothans had gedacht. “Het was nog best lastig om een geschikte locatie te vinden”, aldus de huisarts. Uiteindelijk kwam het gebouw - naast de praktijk van Ronald - te koop te staan. “Zo’n vijf tot zes jaar geleden zijn we daar begonnen met de bouw van het Medisch Centrum Westerhage. In augustus 2022 zijn we ‘eindelijk’ van start gegaan.”

Toen Ronald voor de eerste keer rondliep in ‘zijn’ Medisch Centrum, was hij toch behoorlijk trots. “Het is toch maar gelukt, dacht ik toen”, aldus de huisarts. Wat voor Ronald belangrijk was bij het Medisch Centrum, was dat er meerdere disciplines op één plek zouden zitten. “We hebben eigenlijk alles behalve een tandarts”, laat Ronald weten. “Het sociale domein is hier vertegenwoordigd en daarbij hebben we fysiotherapie (één van de mede-grondleggers van het centrum), ergo- en podotherapie, diëtiek, wijkverpleegkundigen, verloskundigen, wond- en huidexperts, een echocentrum, en niet te vergeten: Star-shl. Dat alles op één locatie zit, zorgt voor laagdrempeligheid: patiënten lopen bijvoorbeeld na hun bezoekje aan de huisarts zo door naar Star-shl om daar bloed te laten prikken.”


Bij Star-shl zijn ze blij dat ze zich hebben kunnen vestigen in het Medisch Centrum Westerhage. “Het was voor ons belangrijk om ook in de Haagse Beemden een locatie te hebben. We hebben een bekende locatie aan de Ignatiusstraat, maar we wilden graag ook aan de andere kant van Breda vertegenwoordigd zijn, zodat we dichtbij de patiënt zijn."

Voor bloedafname kunnen patiënten en cliënten elke dag zonder afspraak terecht. "Wij hebben hier voldoende, gratis parkeergelegenheid aan de achterkant van het gebouw. Dat is ook heel fijn voor mensen die minder goed ter been zijn”, aldus Star-shl. "Daarnaast voeren wij diverse functieonderzoeken met een korte wachttijd uit op afspraak."

Het aanbod ziet er als volgt uit:
Bloedafname. Afspraak is niet nodig, u kunt binnenlopen op: Maandag t/m vrijdag van 8.00 uur tot 11.00 uur

Klein cardiaal onderzoek (holter, event recording en ECG). Uitsluitend op afspraak op dinsdag en vrijdag


Fundusfotografie. Uitsluitend op afspraak - oproepen komen vanuit onze oproep- en bewakingsdienst

Longfunctieonderzoek. Uitsluitend op afspraak - oproepen komen vanuit onze oproep- en bewakingsdienst

Star-shl is gevestigd op de eerste verdieping van het Medisch Centrum Westerhage - zowel per trap als met de lift te bereiken. Bekijk meer informatie en de meest actuele openingstijden op de website: https://www.star-shl.nl/patient/locaties/.