Afbeelding
Foto: Ingrid Bothe

Anne Bookelaar-Huinink (31) liep de LoveLife Run ooit zelf mee. Dit jaar was dat voor haar door behandelingen niet mogelijk. Maar namens haar gingen familie en vrienden de sportieve uitdaging aan.


Anne heeft het MEN2a-syndroom, een zeldzame erfelijke ziekte waarbij gezwellen ontstaan in meerdere klieren en organen. Anne: “In 2018 werd er een tumor in mijn schildklier ontdekt. Drie jaar geleden werd tussen mijn halsslagaders een nieuwe tumor gevonden, met uitzaaiing naar de lymfen. Opereren was te risicovol, maar ik mocht meedoen aan een trial met behandeling met radioactief lutetium. Die sloeg aan.” Anne krijgt elke drie maanden een scan. In november 2022 bleek de tumor helaas toch weer gegroeid, “met uitzaaiingen in mijn bijnieren”. Men2 is niet te genezen, maar er is in principe mee te leven. De behandeling is wel heftig. Anne: “Tijdens een kuur met lutetium en bestraling moet ik  twee weken in volledige isolatie.” Haar ziekte heeft natuurlijk flinke impact op het gezin gehad. “Mijn man René en ik hebben drie dochters: Isa (9), Evi (5) en Milou (3). Isa heeft mijn ziekte vanaf het begin heel bewust meegemaakt. Gelukkig hebben we een ontzettend uitgebreid netwerk waarop we kunnen terugvallen. En het glas is bij ons altijd halfvol!” 

Anne liep de eerste editie van de LoveLife run zelf mee. "Dit jaar is dat helaas niet mogelijk door de effecten van de behandeling. Ik vind het wel heel bijzonder dat ik nu Isa mag aanmoedigen.” Landelijk werd er met de LoveLife Run 127.000 euro opgehaald. [n] Tekst door Ingrid Bothe.