Lorenz Geraeds spreekstalmeester
Lorenz Geraeds spreekstalmeester Foto: Fred Sonnega

Geslaagd kleurrijk feest bij Stichting Kleurke

TETERINGEN - 21 maart vierde Stichting Kleurke haar 5 jarig bestaan bij Park Zuiderhout in Teteringen, waar 5 jaar geleden ook de eerste officiƫle presentatie werd gehouden.

 

De ruim 80 aanwezigen proostten op deze mijlpaal waarna de voorzitter Rensz Gorisse een bevlogen speech hield over wat muziek doet en hoe belangrijk het is om de hersenen van dementerenden te blijven prikkelen. Belangrijk voor het voortbestaan van de stichting zijn ambassadeurs en donateurs. Rensz gaf dit kort en krachtig weer: Zij investeren in dankbaarheid. Vervolgens omschreef Ilona van Wees (welzijnscoƶrdinator bij Park Zuiderhout) tezamen met een bewoonster hoe zij de optredens van Kleurke ervaren en wat het met de bewoners doet. 

Als laatste gaf spreekstalmeester van dienst Lorenz Geraeds het woord aan Janny Vos, relatiebeheerder bij Kleurke. Zij presenteerde de muziek cadeaubon: de bon met kleur en muziek. Met deze bon geef je een uur live-muziek aan een bewoner in een bij Stichting Kleurke aangesloten zorginstelling. Deze optredens worden uitgevoerd door bij Stichting Kleurke aangesloten muzikanten die plaatsvinden en in de huiskamers van de zorginstellingen.

Mooie momenten hiervoor zijn verjaardagen, maar natuurlijk ook moeder- of vaderdag of gewoon zomaar omdat je wilt laten weten dat je van die persoon houdt.

Heb je interesse om muziek cadeau te doen? Neem dan contact op met Janny Vos, bereikbaar op 06-33950244 of mail naar relatiebeheer@kleurke.nl

Voor diegenen die nog niet bekend zijn met het werk van de stichting: De stichting is opgericht met als doel om, voor een langere periode, muziek te brengen naar diegenen die daar niet, meer, zelfstandig naartoe kunnen. In de praktijk zijn dat mensen met dementie die wonen in een zorginstelling met een PG-afdeling. 30 zorginstellingen in en om Breda en Tilburg zijn aangesloten. Ruim 25 muzikanten hebben er vervolgens voor gezorgd dat er in de afgelopen jaren meer dan 1400 optredens uitgevoerd. Wat Kleurke met name uniek maakt is dat zij langdurige contracten aangaan met zorginstellingen, waardoor bewoners kunnen genieten van een uur livemuziek door verschillende muzikanten met verschillende repertoires. Deze livemuziek haalt herinneringen bij de bewoners naar boven die langdurig positief effect tot gevolg hebben.

Heb je naar aanleiding van het lezen van deze informatie vragen over Stichting Kleurke? www.kleurke.nl.[n]

Janny Vos en Rensz Gorisse presenteren de muziek cadeaubon
Rensz Gorisse spreekt de aanwezigen toe