Paastoernooi bij Baronie met Ajax en Borussia Dortmund

BREDA - Voor de Bredase voetballiefhebbers is er met Pasen geen meubelboulevard of bouwmarkt maar sportpark: de Blauwe Kei. Het voetbalcomplex van VV Baronie op sportpark De Blauwe Kei is tijdens het paasweekend het decor van een groot internationaal jeugdtoernooi. Het is de tweede keer dat VV Baronie het toernooi om de Baronie Cup organiseert in samenwerking met Orange Veins.

 De spanning neemt al aardig toe terwijl de voorbereiding van de tweede editie van de Baronie Cup U13 in volle gang is, 16 fantastische teams van over de gehele wereld gaan strijden om de fel begeerde Baronie Cup. De organisatie kijkt dan ook reikhalzend uit naar de strijdlustige duels tussen de jonge getalenteerde ploegen.


Internationale teams

Helemaal uit Amerika voegt Crossfire Premier een internationale flair toe aan de competitie. Bij hun debuut bij Baronie wil het team graag indruk maken op het wereldtoneel. 

NAC Breda, een bekend gezicht, keert terug naar Baronie, klaar om het publiek te verwennen met hun vaardigheid en vastberadenheid. Maar ook uit Australie komt S.A.L naar Breda. Verder o.a de volgende teams: Queens  Park Rangers, Excelsior, R.B. Leipzig en uit Belgie, Club Brugge en KV Mechelen. De laatst genoemde ploeg verloor in 2023 de finale van Liverpool.    

Uiteraard speelt ook het enthousiaste O13-team van Baronie mee, zij gaan de strijd aan met o.a. West Ham United en Borussia Dortmund. Juul Franken, de linksback van Baronie O13, kijkt er al naar uit om mooie duels uit te vechten met de spitsen van deze clubs.

Het toernooi trok in 2023 bij de eerste uitgave van de Baronie cup 1000 bezoekers per dag, een mooi gelegenheid dus om de talenten van morgen aan het werk te zien.


Gastgezinnen

Niet alle teams kunnen worden ondergebracht in hotels. Als speler van Baronie O13 is het meespelen op dit prestigieuze toernooi natuurlijk fantastisch maar ben je ook gastgezin voor spelers uit Belgiƫ of Duitsland en bied je misschien wel onderdak aan de toekomstige voetbalsterren.

Kortom een fantastisch toernooi om met eigen ogen te komen bekijken, alle wedstrijden starten op beide dagen om 10.00 uur.[n]