Zondag 31 maart

Paasoptreden The Black Cows

Café Catch 22 | 17.00

De legendarische band The Black Cows verzorgt traditiegetrouw weer een Paasoptreden in café Catch 22 aan de Vismarktstraat 14 in Breda. De Bredase formatie geniet inmiddels de reputatie van levende jukebox en speelt covers variërend van Mud tot Johnny Cash, van The Cult tot Stevie Ray Vaughan, van Slade tot Flogging Molly en van Elvis Presley tot The Specials. Aanvang 17.00 uur. Gratis toegang, maar vol is vol. 


Maandag 1 april

Jazz in het Ginneken

Ginneken | 15:00

Maandag 1 april, Tweede Paasdag is er in het Ginneken Jazzin'Around. Vanaf 15.00 uur kunt u luisteren naar Sweet Mumtaz Serenaders, Jazzith, Sunset Swing, Vankelderen, High Five Plus en Jazzed For Fun.


Kampioenschap Eierwerpen

Princenhage | 12.00 uur

Op de markt in Princenhage wordt op tweede paasdag het jaarlijkse Kampioenschap Eierwerpen georganiseerd. De deelnemende teams gaan de strijd met elkaar aan om te zien wie de eieren zo ver mogelijk kan gooien en opvangen zonder dat deze breken. De wedstrijd voor kinderen van groep 6, 7 en 8 begint om 12.00 uur en duurt tot 14.00 uur. Kinderen die ook willen meedoen, kunnen zich nog aanmelden. Vanaf 14.00 uur gaan de volwassenen de strijd met elkaar aan. 


Donderdag 4 april

Teater '77 speelt Alma

Buhne Breda | 20:30

Na het winnen van de AtoB toneelprijs voor toneelvoorstelling De Val in 2023 staat toneelvereniging Teater '77 ook dit seizoen weer te trappelen om de planken op te gaan. Van 4 tot en met 6 april spelen zij Alma bij Bühne Breda. De kaartverkoop is gestart en kaarten vliegen inmiddels de deur uit. Alma wordt geregisseerd door Paul Terwijn en gespeeld door Casper Wissink, Ingrid van Doorn, Jan Mus, Monique Drent, Rob Wilting en Thieu de Groen. Kaarten voor de voorstelling zijn te bestellen via www.teater77.nl, een diner reserveer je eenvoudig bij je ticket.

 

Vrijdag 5 april

Getekend door de tijd

Het Gele Huis | 14:00

In april brengt Het Gele Huis een expositie van fotograaf Fred Sonnega en beeldend vormgever Carla Gerritzen (Cager). Onder de titel ‘Getekend door de tijd’ laten ze een selectie van hun werk zien. Galerie open: vrijdag en zondag 14-17 uur en zaterdag 11-17 uur. En op afspraak. Haagsemarkt 6 achter, Breda. Meer informatie: https://hetgelehuisinprincenhage.com/culturele-activiteiten/expositie/kunstexpositie/carla-gerritzen-fred-sonnega/


Ode aan André Hazes Senior

Chassé Theater | 20:00

Op vrijdag 5 april zal het podium van het Chassé theater in Breda worden omgetoverd voor een bruisend eerbetoon aan een van Nederlands meest geliefde artiest. Het orkest presenteert, naar aanleiding van het feit dat het 20 jaar geleden is dat hij overleed, met trots een uniek concert ter ere van de legendarische Nederlandse zanger André Hazes sr. De Gildezonen uit Roosendaal is een, bijna 100 jarige, gepassioneerde muziekvereniging die met de tijd is meegegaan. Deze wordt aangevuld met combo. Waarbij geweldige regionale zangers en zangeressen met enorme passie iedereen zijn songs laten (her)beleven. Alles staat onder de vakkundige leiding van dirigent Thomas Bruijns.



 

Zaterdag 6 april

Open Dag BredaWandelt

Ontmoetingsplein St. Elisabeth | 10:00

Op zaterdag 6 april opent BredaWandelt haar deuren voor de Open Dag! Maak kennis en geniet van de gezellige sfeer terwijl je deelneemt aan een van de vele wandelingen die tussen 10:00 en 13:00 uur worden aangeboden.Check www.breda-wandelt.nl/nieuws voor meer informatie en de mogelijkheid je aan te melden.

 

Expositie Christo Stefanoff

Maczek Memorial Breda | 11:00

Van 4 april t/m 30 november is de expositie “Christo Stefanoff, vergeten schilder van Oorlog en Vrede” in het Maczek Memorial Breda te zien. De expositie is samengesteld door Frans Wauters. Deze expositie toont de belangrijkste werken die Stefanoff over de Poolse strijd heeft gemaakt. De expositie toont ook een aantal originele documenten en foto’s uit Breda die door Frans Wauters in het atelier in Canada zijn ontdekt en gered. Tijden: openingstijden Maczek Memorial Breda, zie www.maczekmemorialbreda.nl

 

Kennismaken met jeu de boules

Jeu de boulesvereniging Va-Tout | 13:30

Op zaterdagmiddag 6 april is er een introductiemiddag. Wij laten je graag kennismaken met de vereniging Va-Tout en de sport jeu de boules. Je kunt ook een partijtje spelen. Speelmateriaal is aanwezig. Deze kennismaking is gratis. We stellen het op prijs als jij je komst vooraf even laat weten aan Wouter Willems 0610782899 of per email: info@va-tout.nl.

 

Op stap door het stadshart

Grote kerk | 14:00

Stadswandelingen: Donderdag t/m zaterdag 14.00 uur, vanaf ingang Grote Kerk. M.u.v. zaterdag 27 april I.v.m. Koningsdag. Torenbeklimmingen: Donderdag t/m Zondag 14.00 en 15.00 uur (vanaf 12 jaar), vanaf ingang Grote Kerk.

 

IVN Natuurwandeling

IVN Mark & Donge | 10:00

In de eerste helft van april organiseert IVN Mark & Donge een verrassingswandeling met de Grijze Zandbij in de hoofdrol. Grijze Zandbijen, solitaire bijtjes, zijn alleen in het voorjaar actief en zijn heel kritisch wat betreft voedsel en weer. Dat betekent, dat we om de grijze zandbij in actie te zien, zeker moeten zijn van aangenaam weer en bloeiende wilgen. We kunnen dus niet zomaar een datum prikken. Als u aan deze bijzondere wandeling mee wilt doen, meldt u dan aan. Wij laten u dan zo spoedig mogelijk weten wanneer de wandeling uitgevoerd kan worden. We rekenen op een zaterdag- of zondagochtend in de eerste helft van april, zaterdag 6 of 13 april of zondag 7 of 14 april. De wandeling start om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 12:00 uur. Meer informatie en het inschrijfformulier kunt u vinden op www.ivn.nl/afdeling/mark-donge


Alphons Huijskens exposeert

Princenhaags museum | 11:00

Alphons Huijskens exposeert in april. Alphons laat zich in zijn werk inspireren op natuurvormen. Mede op foto's van fotograaf Karl Blossfeldt, die begin vorige eeuw uitvergrotingen maakte van kiemzaadjes. Een aanleiding voor zowel realistisch als abstract werk. Verder Afrikaanse kunst, opgravingen, indruk wekkende gebeurtenissen en, kunst van nu. Opening zaterdag 6 april om 15.00 uur (tot 17.00 uur). De openingstijden zijn: op zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. De expositie is ook eventueel op afspraak te bezoeken via onze website of met Alphonse zelf op 06-18362189.

 

Concert: Balanceren

Zandberg58 | 20:00

Zoeken naar evenwicht tussen water, vuur, lucht, aarde met behulp van zang, zandkunst, gedichten, kleur, licht. Cappella ex Occasione brengt het concert Balanceren, zaterdag 6 april om 20u in Zandberg58, voorheen Sacramentskerk, Zandberglaan 58 te Breda. Dit in samenwerking met Henrike van Engelenburg, zandkunstenaar, dichter Gertjan Endedijk, leerlingen van de Vrije School Breda en pianist Bartho Hengst. Zie ook www.cappellaexoccasione.nl. Het wordt het laatste concert van het huidige Cappella ex Occasione onder leiding van Ruben de Grauw. Kinderen t/m 16 jaar gratis toegang. Kaarten zijn digitaal te koop via www.cappellaexoccasione.nl, of voorafgaand aan het concert.