Dames Push winnen een punt

Hockey

BREDA – In een herfstachtige sfeer heeft Push vandaag met 2-2 gelijkgespeeld tegen medekoploper MOP. Ondanks dat de Bredase vrouwen een 2-0-voorsprong uit handen gaven, mocht Push zich toch de morele winnaar noemen.

Het begon allemaal zo goed in de eerste helft. Push kwam via Sabine Mol aan de leiding: 1-0. En niet veel later werd het allemaal nog rooskleuriger. Nadat MOP de gelijkmaker afgekeurd zag worden, brak de thuisploeg snel uit en scoorde via Mol de 2-0.

Daarna volgde een fase waarin Push het erg moeilijk had. De gasten drongen flink aan waardoor Push naar achteren moest. De aansluitingstreffer was een logisch gevolg. Een MOP-aanvalster draaide goed weg bij de verdediging en scoorde met een hard backhandschot de 2-1.

Even later dacht MOP ook de 2-2 te scoren, maar nog voordat de bal de doellijn had gepasseerd werd de aanval afgefloten omdat er een overtreding was begaan. Vlak voor het rustsignaal kreeg MOP nog een strafcorner te nemen, deze kans werd omzeep geholpen door een stopfout.

In de tweede helft startte Push fel. Dit resulteerde meteen in een grote mogelijkheid. Malou Pheninckx haalde knap de achterlijn en zette de bal strak voor, maar deze werd door alles en iedereen voor de goal gemist.

Met het missen van deze mogelijkheid, werd het overwicht van MOP ingeluid. Dit werd door de bezoekers lange tijd niet in de score uitgedrukt. Tot een harde voorzet op een prachtige manier werd binnengewerkt. De MOP-aanvalster scoorde uit de draai met een tip-inn de gelijkmaker: 2-2.

Ook Push kreeg nog twee grote mogelijkheden. De eerste inzet werd echter van de lijn gehaald en de tweede uit een strafcorner, verdween nipt langs het vijandelijke doel.

Toch mocht Push niet klagen dat het na het eindsignaal nog altijd gelijk stond. De dames werden in de tweede helft veelvuldig teruggedrongen en kregen onder andere een bal op de paal te verwerken. Ook moest er redding gebracht worden op een flink aantal strafcorners. Keepster Claire Hendriks zat hier goed bij, maar een aantal corners werd ook door knulligheden verprutst. Over de bal die op miraculeuze wijze voorlangs het Bredase doel ging, zal ook niet geklaagd worden door de thuisploeg.

Met dit resultaat blijven beide clubs aan de leiding gaan in de overgangsklasse B. Push staat op de eerste plaats omdat het een beter doelsaldo heeft dan MOP.