Zwakke eerste helft wederom basis voor puntverlies Push

Hockey

GRONINGEN/BREDA – De rit naar het noorden zal lang geweest zijn voor de mannen van Push, de terugrit naar Breda waarschijnlijk nog langer. Laagvlieger Groningen Studs wist Push op een 4-4-gelijkspel te houden.

Push begon niet scherp aan de wedstrijd. Illustratief voor het zwakke begin was het aantal strafcorners dat de heren in de openingsfase te verwerken kreeg. Na tien minuten hadden de Bredanaars al vier keer redding moeten brengen op corners van de thuisploeg. Drie keer lukte dit, de vierde was raak: 1-0.

Toch werd het een minuut later alweer gelijk omdat Stefan Duyf ook uit een strafcorner wist te scoren. Een kwartier later kwamen de Studs weer op voorsprong, maar Push dacht met de gelijkmaker van Jorgen Kwinkelenberg met 2-2 de kleedkamer op te kunnen zoeken. Dit bleek niet het geval, want ook op slag van rust kwamen de Studs weer aan de goede kant van de score terecht: 3-2.

Na rust stond het allemaal wat beter bij de Bredanaars, maar de bezoekers konden desondanks niet voorkomen dat een spaarzame counter een strafbal en dus de 4-2 opleverde. Push bleef de aanval zoeken en zorgde ervoor dat het kansen regende op het doel van de thuisploeg.

Thijmen Bantje was uiteindelijk verantwoordelijk voor de aansluitingstreffer en twee minuten voor het einde wist Jorgen Kwinkelenberg zijn team voor een nederlaag te behoeden: 4-4.

Coach Sven van der Most was na afloop zwaar teleurgesteld: “We geven de eerste helft niet thuis. Wij moeten op 100% spelen dan zijn we een goed team, spelen we minder dan wordt het matig. Het is te danken aan Tim (Conrads; keeper red.) dat het geen 6-2 staat in de eerste helft. En de tweede helft moeten wij gewoon uiteindelijk met 6-4 winnen.”

Ook blikte Van der Most vast vooruit op de komende thuiswedstrijd tegen Klein Zwitserland: “We zullen deze week de nodige arbeid moeten verzetten want KZ is een ploeg in opkomst. Zij willen zich ontwikkelen als subtopper, wij moeten dat nog maar zien waar te maken.”