Efficiënt Alphen nekt dames Zwart-Wit

Hockey

BREDA – Drie kansen drie doelpunten. Het was voldoende voor de dames van Alphen om als winnaar huiswaarts te keren. Waar de uitspelende ploeg uiterst efficiënt met de kansen omging, liet Zwart-Wit de meeste mogelijkheden onbenut: 1-3.

Coach Sander Loermans had zijn ploeg nog wel zo gewaarschuwd, maar in de eerste helft kwam zijn team niet uit de verf. “Dan weten we waar we op moeten letten en dan laten we het toch liggen, alsof we niet wakker zijn.”

Alphen zette in het eerste bedrijf de thuisploeg op een 0-3 achterstand. Dat bleef zo voor rust, omdat Zwart-Wit een aantal scoringskansen niet wist te verzilveren. “We speelden helemaal niet veel slechter dan Alphen. Maar er vielen geen doelpunten.”

In de tweede helft leek de thuisploeg wakker geschud. Alphen kreeg het een stuk lastiger. Volgens Loermans lag het verschil na de rust in de teamprestatie. “Dan doen we het met zijn allen. Op basis van die prestatie hadden we zeker drie doelpunten verdiend”,aldus Loermans.

Maar liefst vier strafcorners kregen de dames van Zwart-Wit, waarvan een rakelings langs het doel vloog en een door een goede redding van de Aphen-goalie doel miste. Uit een strafbal in de 55 ste minuut wist Florentine Vermeer alsnog de eer te redden.

Het goede debuut van de 15-jarige A1 speelster Evy Otto kon de teleurstelling over de wedstrijd bij Loermans niet wegnemen. “De coach van Alphen was het met mij eens dat we op basis van de tweede helft beter waren. We speelden ze helemaal weg. Toch pakken we geen punten.”