Zwart-Wit sterk in standaardsituaties

Hockey

BREDA – Zwart-Wit mannen heeft overduidelijk zijn draai gevonden dit seizoen. Ditmaal wonnen de mannen in de eerste klasse met 6-1 van MOP.

Vorig jaar was het een jaar lang worstelen om boven te komen, tijdens een seizoenlang durende strijd tegen degradatie. Die strijd mislukte met de eindstreep in zicht.

Na het seizoen vertrok coach Jan-Willem van Trijp, naar Forward, dat eind november de tegenstander is. Bart Neutkens nam het over. Hij ging aan de slag met een verjongd team. In de eerste wedstrijden leek het dat de Zwart-Witten de lijn van vorig seizoen doorzetten. Tien doelpunten tegen na twee wedstrijden.

“Maar na de 6-1 tegen Ring Pass ging de knop om”, stelt Neutkens. De coach schaafde wat aan de tactiek, bij de spelers groeide het besef dat er ‘uit een ander vaatje getapt moest worden.’

Het resultaat was verbluffend. Sinds die oorwassing gaat het Zwart-Wit voor de wind. Vorige week 1-7, uit tegen Hopbel. De Bredanaars toonden toen met zes velddoelpunten makkelijk te kunnen scoren. “Vandaag hebben we vooral aangestuurd op corners, omdat die gewoon goed loopt”, vertelt Neutkens.

En dat bleek. MOP kwam op 0-1, maar daarna was het Zwart-Wit dat de klok sloeg. De 1-1 viel uit een strafbal van Aad van Rijseijk. Vervolgens bracht Guido Groeneveld uit de strafcorner de thuisploeg op een 2-1-voorsprong. Een strafcorner van Teun van Olphen betekende 3-1, een strafcorner van Waldo Kock 4-1, wederom een strafcorner van Groeneveld 5-1. Van Rijsewijk mocht de eindstand uit een strafbal bepalen op 6-1.

Wederom dus een ruime zege. “We werken er hard aan”, verklaart Neutkens. “De spelers zijn ook niet snel tevreden. Ook vandaag weer. Belangrijk is dat we de verdediging op orde hebben.”