Push weet weer wat winnen is

Hockey

BREDA – Na een flitsende competitiestart zat het de mannen van Push de laatste weken wat tegen. Deels ook omdat er niet agressief genoeg gehockeyd werd. Zondagmiddag was dat wel het geval en prompt werd er weer gewonnen. Klein Zwitserland werd in Breda op een 3-1-nederlaag getrakteerd.

In het eerste bedrijf werd er niet gescoord. Wel kregen beide ploegen kansen om de score te openen. Coach Sven van der Most zag dat Klein Zwitserland in het begin meer grip op zijn team had dan andersom. Naarmate de eerste helft vorderde, trok de thuisploeg het initiatief steeds meer naar zich toe. Maar verder dan een onbenutte strafcorner kwam Push niet.

Na de pauze kwam Push wel aan de leiding. Dit na een treffer van Maarten van Beers. De aanvaller trok naar binnen en haalde hard en laag uit. “Die treffer werd gemaakt vanuit een druksituatie. Dat was vandaag sowieso de grote winst”, sprak Van der Most over het pressiespel van zijn team. Daarvoor had Pepijn van Baal al de score kunnen openen, maar hij strandde op de keeper.

De Australiër Matt Eastham zorgde met zijn eerste treffer van dit seizoen voor de 2-0. Zijn harde schot was onhoudbaar voor de keeper van KZ. Er schalde een luid gejuich waaruit de opluchting was te merken. Maar er moest nog altijd een kleine twintig minuten gespeeld worden.

Push behield het overwicht en kreeg ook de beste kansen. Het wachten leek op een derde treffer van de Bredanaars. Deze kwam er ook. Eerst nog verdween een tip-inn maar net naast het doel van de bezoekers, daarna was het de bezoekende keeper die zijn team voor een grotere achterstand behoedde door prima te redden op een strafcorner van Jorgen Kwinkelenberg. Uiteindelijk was het Thijmen Bantje die met een schitterende sleepbeweging de keeper passeerde en zo voor de 3-0 zorgde.

Amper een minuut later kon de schade voor Klein Zwitserland nog verder oplopen. Maar Eastham was niet koel genoeg in de één-op-één situatie waardoor de goalie redding kon brengen. Vlak voor tijd deden de gasten nog iets terug. Eerst zagen ze een strafcorner op puike wijze gered worden door Tim Conrads, maar diezelfde Conrads moest later alsnog buigen toen KZ een strafbal binnenschoot.

“We hebben vandaag heel goed afgejaagd en met een juiste dosis agressie gespeeld”, verklaarde Van der Most – die heel blij was met ‘eindelijk weer een hockeyende tegenstander’ – de winstpartij.